De Beste WijnSpijs Restaurants van Nederland | Wolfslaar* in Breda

Laura Lemmers
Laura Lemmers

De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Meer dan 19.716 wandelaars liepen in 2017 een WijnSpijs Wandeling in een van de 61 steden. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit bijna 500 restaurants de beste 10 restaurants van 2017 gekozen.

Op nummer 7 | Wolfslaar in Breda

Dit elegante landgoed met Michelinster is een vaste waarde tijdens de WijnSpijs Wandeling Breda-Ulvenhout (dit jaar op 9 juni – klik hier voor de laatste tickets) en gooit jaar op jaar hoge ogen bij de WijnSpijs Wandelaars. In 2016 behaalde ze zelfs de nummer één positie. Chefkok Maarten Camps (45) is al dan ook al meer dan 10 jaar SVH Meesterkok, de hoogst haalbare titel voor chefs.

Maarten Camps over Wijn en Spijs

Dit tienjarige jubileum werd dit jaar nog gevierd met een speciaal Meesterkok Menu waarin de chef zijn beste 10 gerechten van de afgelopen jaren liet proeven. Zijn favoriete wijnspijs combinatie hebben wij dus mogen proeven; Hollandse Nieuwe met bereidingen van appel en komkommer, gecombineerd met struikselderij en appel met een Txakoli uit Bizkaia van wijnhuis Itsas Mendi. Waanzinnig!

Pauline over haar best gegeten WijnSpijs combinatie

Gastvrouw en Maître Pauline Schuit (links op de foto) eet net als de chef graag bij collega’s uit de gastronomische top. ‘De Nederlandse horeca maakt de laatste jaren enorme ontwikkelingen door. We behoren tot de top van de wereld als men kijkt naar keuken, gastheerschap en wijnspijs combinaties. De WijnSpijs combinatie die het meeste indruk maakte kwam van ‘t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. Paling, ganzenlever en structuren van biet in combinatie met een glas Spätburgunder van Weingut Knab uit Baden, Duitsland.’

Wolfslaar tijdens de WijnSpijs Wandeling

Wolfslaar zocht speciaal voor de wandelaars kalfsvlees uit, dat ze een paar weken lieten rijpen. Erbij de groentes die toen volop aanwezig waren in de moestuin. In combinatie met de Rosso Piceno een prachtige combinatie!

wijnspijs-restaurants-van-het-jaar-2018

Wolfslaars WijnSpijs Combinatie

🍴 Gepocheerde kalfslende met een creme van grotchampignons, spaghetti van snijbonen, rösti van fenegriek kruiden, paddestoelen en twee sauzen; een van rode wijn en een schuim van cantharel.
🍷 Italiaanse Rosso Piceno, een wijn van Montepulciano en Sangiovese druiven uit Marken.

Zelf heeft Maarten nog niet de tijd gevonden om een WijnSpijs Wandeling te lopen, maar Maastricht staat op zijn to do lijstje. ‘De WijnSpijs Wandeling is een prachtige initiatief waar wij nog vele jaren ons steentje aan willen bijdragen’, aldus de Meesterkok.

Landgoed Wolfslaar*
Wolfslaardreef 100 – 102
Breda
076 560 8000

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?