WINEREVIEW | Megyer Tokaji Hárslevelú
Wanneer je in een avontuurlijke bui bent en wat anders wilt proberen dan de zoveelste sauvignon blanc, kun je dit eens proberen.
Grapedistrict verkoopt deze witte wijn van hárslevelú druiven die groeien op vulkanische grond in Tokaj, Hongarije. Tokaj staat bekend om haar iconische dessertwijnen, maar niet alles wat hier gemaakt wordt is zoet. Deze wijn bijvoorbeeld.

Tokaj Megyer
- Naam | Megyer
- Kleur | wit
- Druiven | Hárslevlū
- Smaakprofiel | stevig & bloemig
- Land & Streek | tokaj, hongarijë
- Prijs € 7,29
SMAAKPROFIEL
Druiven die groeien op vulkanische bodemsoorten hebben vaak een minerale toets, zo ook deze van Megyer. Ik probeerde twee verschillende glassoorten, een wat smal, witte wijn glas en een rond Bourgogne glas. De tweede gaf de wijn het mooiste weer wat mij betreft, neem dus het grootste wijnglas dat je in huis hebt.
Dit is een rijke, bloemige wijn met lekkere zuren. Het deed een beetje denken aan een witte bordeaux blend (sauvignon blanc met semillion) met wat houtrijping.
Veel bloemen, perzik, wat hazelnoten en honing. Citrus en nog een partje meloen er achteraan. Heel aangenaam, niet te licht en uitstekend geschikt om mee te borrelen of om bij te tafelen.
recept
Deze wijn kan best wat hebben hoor. Lekker pittig kaasje, of wat dacht je van sardientjes?

WIJN & SPIJS
Vettige vis zoals sardientjes of makreel waarderen zo’n hárslevelú enorm. Het fijne is dat de wijn door de stevigheid wel competitie levert aan de stevige smaken van dit soort visjes, maar tegelijkertijd snijden de zuren door de vette structuur. Alsof je er een citroentje bij serveert.
Ook leuk is om deze wijn als afsluiter te serveren met een mooie roodflora kaas erbij.