Wilde salade met gepocheerd ei! [recept]

Het is geweldig om de voorraadkast van de natuur te verkennen, hoewel ik lang niet alle
eetbare planten ken. Maar een aantal waarmee ik goed bekend ben en die ik lekker vind,
heb ik verzameld in deze wilde salade.

Je kunt natuurlijk improviseren en de kruiden en planten gebruiken die je lekker vindt en waar je de beschikking over hebt. Deze salade past goed bij vis.

➡️➡️➡️ Op zoek naar meer recepten.
Hier vind je alle recepten verzameld. 

Wilde salade met gepocheerde eieren & knapperige croutons

Bijgerecht of salade | 4 personen

INGREDIENTEN

  • 2 handenvol gemengde slabladeren, bijv. veldsla
  • 2 stengels Roomse kervel
  • 4 stengels zevenblad
  • 4 stengels look-zonder-look
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • olie, om te bakken
  • 250 g groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 4 eieren

DRESSING

  • 2 eidooiers
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl grove mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 4 el geraspte parmezaan
  • peper en zout

GARNERING

  • 8 viooltjes
  • 2 paardenbloemen
Zo maak je deze salade ➡️

Spoel alle bladeren en kruiden grondig onder koud water af. Laat ze in een zeef of op een
schone theedoek uitlekken. Verdeel ze over een grote schaal. Snijd het brood in blokjes en
bak ze in een hete pan in olie knapperig en goudbruin. Zet apart.
Breek de houtachtige uiteinden van de asperges af. Wentel ze door de olie en zout en peper en
verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 10-12 minuten op 200 °C in
een heteluchtoven.

Neem vier kleine stukjes plasticfolie en druppel wat olijfolie op elk stuk. Doe een stuk folie in
een glas, zodat een kommetje ontstaat. Breek er een ei in, neem de folie rond het ei bij elkaar
en knoop hem aan de bovenkant dicht, zodat je een zakje met een ei erin krijgt. Herhaal deze
werkwijze met de andere drie eieren. Doe de eieren in een pan met kokend water – kook de
eieren afhankelijk van de grootte 3½-4 minuten. Schep de eieren uit het water en verwijder
de folie.

Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met zout en
peper. Meng de dressing met de salade en garneer voor het serveren met de knapperige
croutons en de gepocheerde eieren. Versier met wilde viooltjes en paardenbloemen, of andere
eetbare bloemen.

➡️➡️➡️ Dit recept komt uit het kookboek Salades In 6 Stappen.
Eerder deelde we al de perfecte aardappelsalade uit dit boek. Je leest er
hier alles over. 

Salades in 6 stappen 

Auteur | Ditte Ingemann 
Uitgever | Kosmos Uitgevers 
Omvang | 256 pagina's 
ISBN | 9789021572833
Prijs | € 25,-

Koop salades in 6 stappen hier op bol.com


Salades in 6 stappen kookboek

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email