Het is geweldig om de voorraadkast van de natuur te verkennen, hoewel ik lang niet alle eetbare planten ken. Maar een aantal waarmee ik goed bekend ben en die ik lekker vind, heb ik verzameld in deze wilde salade met gepocheerd ei.

Deze heerlijke zomerse salade past goed bij verse vis. Lees snel verder voor het recept!

Wilde salade met gepocheerd ei

5 from 1 vote
Course: VoorgerechtCuisine: Hollands
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

Je kunt natuurlijk improviseren en de kruiden en planten gebruiken die je lekker vindt en waar je de beschikking over hebt. Experimenteer vooral!

Ingrediënten

  • 2 handenvol 2 gemengde slabladeren, bijv. veldsla

  • 2 stengels 2 Roomse kervel

  • 4 stengels 4 zevenblad

  • 4 stengels 4 Lente-ui, gesneden

  • 250 gr 250 groene asperges

  • 2 el 2 olijfolie

  • zout en peper

  • 4 4 eieren

  • Voor de dressing
  • 2 2 eidooiers

  • 1 el 1 appelciderazijn

  • 1 tl 1 grove mosterd

  • 4 el 4 parmezaan

  • peper en zout

  • Garnering
  • 8 8 viooltjes

  • 2 2 paardenbloemen

  • Voor erbij
  • 4 sneden 4 zuurdesembrood

Bereiding

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.

    Spoel alle bladeren en kruiden grondig onder koud water af. Laat ze in een zeef of op een schone theedoek uitlekken. Verdeel ze over een grote schaal. Snijd het brood in blokjes en bak ze in een hete pan in olie knapperig en goudbruin. Zet apart.
  • Breek de houtachtige uiteinden van de asperges af. Wentel ze door de olie en zout en peper en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 10-12 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Neem vier kleine stukjes plasticfolie en druppel wat olijfolie op elk stuk. Doe een stuk folie in een glas, zodat een kommetje ontstaat. Breek er een ei in, neem de folie rond het ei bij elkaar en knoop hem aan de bovenkant dicht, zodat je een zakje met een ei erin krijgt. Herhaal deze
    werkwijze met de andere drie eieren. Doe de eieren in een pan met kokend water – kook de eieren afhankelijk van de grootte 3½-4 minuten. Schep de eieren uit het water en verwijder de folie.
  • Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing met de salade en garneer voor het serveren met de knapperige
    croutons en de gepocheerde eieren. Versier met wilde viooltjes en paardenbloemen, of andere eetbare bloemen.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Salade in 6 stappen

  • Auteur | Ditte Ingemann 
  • Uitgever | Kosmos Uitgevers 
  • Omvang | 256 pagina's 
  • ISBN | 9789021572833
  • Prijs | € 25,-

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten