Wilde salade met gepocheerd ei! [recept]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Het is geweldig om de voorraadkast van de natuur te verkennen, hoewel ik lang niet alleeetbare planten ken. Maar een aantal waarmee ik goed bekend ben en die ik lekker vind,heb ik verzameld in deze wilde salade.

Je kunt natuurlijk improviseren en de kruiden en planten gebruiken die je lekker vindt en waar je de beschikking over hebt. Deze salade past goed bij vis.

Wilde salade met gepocheerde eieren & knapperige croutons

Bijgerecht of salade | 4 personen

INGREDIENTEN

  • 2 handenvol gemengde slabladeren, bijv. veldsla
  • 2 stengels Roomse kervel
  • 4 stengels zevenblad
  • 4 stengels look-zonder-look
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • olie, om te bakken
  • 250 g groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 4 eieren

DRESSING

  • 2 eidooiers
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl grove mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 4 el geraspte parmezaan
  • peper en zout

GARNERING

  • 8 viooltjes
  • 2 paardenbloemen

Zo maak je deze salade ➡️Spoel alle bladeren en kruiden grondig onder koud water af. Laat ze in een zeef of op eenschone theedoek uitlekken. Verdeel ze over een grote schaal. Snijd het brood in blokjes enbak ze in een hete pan in olie knapperig en goudbruin. Zet apart.Breek de houtachtige uiteinden van de asperges af. Wentel ze door de olie en zout en peper enverdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 10-12 minuten op 200 °C ineen heteluchtoven.Neem vier kleine stukjes plasticfolie en druppel wat olijfolie op elk stuk. Doe een stuk folie ineen glas, zodat een kommetje ontstaat. Breek er een ei in, neem de folie rond het ei bij elkaaren knoop hem aan de bovenkant dicht, zodat je een zakje met een ei erin krijgt. Herhaal dezewerkwijze met de andere drie eieren. Doe de eieren in een pan met kokend water – kook deeieren afhankelijk van de grootte 3½-4 minuten. Schep de eieren uit het water en verwijderde folie.Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met zout enpeper. Meng de dressing met de salade en garneer voor het serveren met de knapperigecroutons en de gepocheerde eieren. Versier met wilde viooltjes en paardenbloemen, of andereeetbare bloemen.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?