Het is geweldig om de voorraadkast van de natuur te verkennen, hoewel ik lang niet alleeetbare planten ken. Maar een aantal waarmee ik goed bekend ben en die ik lekker vind,heb ik verzameld in deze wilde salade.
Je kunt natuurlijk improviseren en de kruiden en planten gebruiken die je lekker vindt en waar je de beschikking over hebt. Deze salade past goed bij vis.
Wilde salade met gepocheerde eieren & knapperige croutons
Bijgerecht of salade | 4 personen
INGREDIENTEN
- 2 handenvol gemengde slabladeren, bijv. veldsla
- 2 stengels Roomse kervel
- 4 stengels zevenblad
- 4 stengels look-zonder-look
- 4 sneden zuurdesembrood
- olie, om te bakken
- 250 g groene asperges
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 4 eieren
DRESSING
- 2 eidooiers
- 1 el appelciderazijn
- 1 tl grove mosterd
- 4 el olijfolie
- 4 el geraspte parmezaan
- peper en zout
GARNERING
- 8 viooltjes
- 2 paardenbloemen
Zo maak je deze salade Spoel alle bladeren en kruiden grondig onder koud water af. Laat ze in een zeef of op eenschone theedoek uitlekken. Verdeel ze over een grote schaal. Snijd het brood in blokjes enbak ze in een hete pan in olie knapperig en goudbruin. Zet apart.Breek de houtachtige uiteinden van de asperges af. Wentel ze door de olie en zout en peper enverdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 10-12 minuten op 200 °C ineen heteluchtoven.Neem vier kleine stukjes plasticfolie en druppel wat olijfolie op elk stuk. Doe een stuk folie ineen glas, zodat een kommetje ontstaat. Breek er een ei in, neem de folie rond het ei bij elkaaren knoop hem aan de bovenkant dicht, zodat je een zakje met een ei erin krijgt. Herhaal dezewerkwijze met de andere drie eieren. Doe de eieren in een pan met kokend water – kook deeieren afhankelijk van de grootte 3½-4 minuten. Schep de eieren uit het water en verwijderde folie.Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met zout enpeper. Meng de dressing met de salade en garneer voor het serveren met de knapperigecroutons en de gepocheerde eieren. Versier met wilde viooltjes en paardenbloemen, of andereeetbare bloemen.