WINE REVIEW | Deze krachtige wijn is jouw ideale gesprekspartner

WijnSpijs
WijnSpijs

Slecht nieuws

Slecht nieuws. Dit is mijn laatste Wine Review. Met pijn in mijn hart ga ik het stokje overdragen aan een ander. Eerlijk, ik ben best jaloers op ‘die nieuwe’, die dit mag gaan doen. En oh wee: wel kritisch zijn…! Ik houd je in de gaten 😉.

Voordat ik helemaal sentimenteel begin te worden 👉🏼 WIJN!

Het is een warme zomeravond in het prachtige Haarlem. Ik zit bij Lau en Wout in de tuin. Het begint een beetje af te koelen en we stoken een kampvuurtje. Laura duikt haar wijnkast in en pakt deze parel van een rode wijn. Tijd om te proeven!

Lees ook: Veelzijdig Corvina is de perfecte huiswijn!

Madame Frank – Barossa Shiraz

Wine review wijn rood australie MAdame frank barossa Shiraz

Kleur: Granaatappel rood. Wel aan de donkere kant.

Neus: Hij ruikt erg fruitig. Veel rijp fruit als pruimen, kersen en bosvruchten. Maar ook vijgen en rozijnen zijn duidelijk terug te ruiken. Ik weet niet of het komt door het vuurtje dat we aan het stoken zijn, maar de wijn ruikt naar leer en bacon..

Smaak: Uitgesproken, krachtige wijn met veel rood fruit erin. Het is zeker geen zoete meuk, het fruit wordt mooi gebalanceerd met stoere smaken als rook en zwarte peper. Als je van volle en krachtige rode wijn houd, is dit zeker een dikke aanrader.

Beoordeling:
wijn rode wijn wine review australie shiraz syrah

Wanneer drinken: Mijn vroegere huisgenoten in Breda zouden dit een ‘goed-gesprek-wijn’ noemen. In de tuin, als het een beetje afgekoeld is, kampvuurtje erbij en laat die politieke discussies maar beginnen..

Shiraz de druivensoort met peper in zijn ****

shiraz-en-syrah

Deze krachtige wijn is gemaakt van Shiraz. Deze pittige tante is razend populair onder menig wijnliefhebber. Niet voor niks, deze krachtpatser heeft veel aroma’s als chocola, tabak, kersen en bessen.

Lees ook: Shiraz of Syrah, de druivensoort met peper in z’n ****

De Madame Frank komt uit Barossa Valley in het Zuiden van Australië. Barossa ligt net iets in het binnenland van Adelaide. Deze streek is een van de oudste wijnstreken van Australië, er worden zowel rode als witte wijnen geproduceerd. De meest voorkomende druivensoort in dit gebied is (surprise) de Shiraz.

P.S. ➢ Nu niet denken dat ik tot diep in de nacht hebt gewerkt om deze wijn review af te krijgen! Ik heb de Tipple app gebruikt. Daarin kan ik al mijn wijnnotities opslaan. Super handig!

Wine review wijn rood australie MAdame frank barossa Shiraz

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?