Laura! Mag ik weer?

Hé, hé eindelijk. Ik mag weer een wine review maken! Vorige week proefde Laura een fantastische witte wijn. Die week ervoor werd Eveline verliefd op de Riesling. Ik zal toegeven, ik ben redelijk jaloers. Maar deze week mag ik weer tijdens kantooruren aan wijn slurpen. Yeah. Ik besluit gelijk voor een topper te gaan. Dat heb ik verdiend. Al zeg ik het zelf. Deze week in de test; Adriatico Verdicchio!

Montepulciano d'Abruzzo

Adriatico Verdicchio

Kleur: Heldere limoen kleur. Licht groenig.

Neus: Neus, werk even mee. Ik ruik vrij weinig. De geur heeft een lage intensiteit. Na flink walsen en mijn neus diep in het wijnglas te stoppen, beginnen de florale tinten te komen. Ik bespeur ergens wat honing. Misschien het gele gedeelte van een madeliefje. Toch zijn tropisch fruittonen ook herkenbaar. Niet sappig zoals normaal, meer de geur van een onrijpe mango.

Smaak: Potjandriedubbeltjes! Waar is mijn geliefde Verdicchi- smaak? Hij is zuur. Té zuur. Ik krijg er spontaan maagzuur van. Gatverdamme. En dat nare bittertje aan het einde.. Campari is er niks bij. Citroenschillen, groene appels en grapefruit zijn smaken die sterk naar voren komen in deze Verdicchio. Maar dan niet op een goede manier..

Beoordeling: 1 uit 5 sterren. Sorry! Ik wil niet té kritisch zijn, maar deze wijn is om te janken. Dit is zeker geen typische Verdicchio, die normaal fris en fruitig zijn. De zuurheid vormt de boventoon en dat is gewoon niet lekker. Zonde, normaal ben ik makkelijk te pleasen met Italiaanse wijn. Maar dit kan niet worden goed gepraat.

Wanneer drinken: Tja.. Eerlijk, deze wijn kan je beter overslaan. Mocht je mij niet geloven en heel graag deze wijn willen drinken? Zorg voor een goede bodem in je maag. En een rennie bij de hand hebben.

Do’s & Don’ts

Do’s

  • Deze wijn overslaan! 😉
  • Een andere Italiaanse wijn kopen! Wat denk je van deze Fiano?
  • Cadeau geven aan iemand die je niet aardig vind. 😈  (Grapje natuurlijk..)
  • Janken, als jij hem van iemand krijgt. Weet je gelijk wat de vriendschap waard is..

Don’ts

  • Een hele doos van deze wijn kopen zonder te proeven.
  • Denken dat alle Italiaanse wijnen zuur en bitter zijn. Hell no! Check deze boy.
  • Op een lege maag drinken.
Witte druiven

De druif

Verdicchio is een Italiaans druifje dat vooral in het Markengebied groeit. De naam, Verdicchio, komt van het woord verde wat groen betekent. Het verwijst naar de groenige kleur die de wijn meestal heeft.

Marken ligt net boven het mooie Abruzzo, wat langs de Adriatische kust, in het midden van Italië ligt. Bij veel wijnliefhebbers moet een belletje gaan rinkelen. Montepulciano d’Abruzzo is namelijk een van de populairste druiven van Italië! Soepele rode wijnen in overvloed hier. Misschien kunnen ze daar beter bij blijven…