Haarlem is een hele fijne wijnwinkel rijker – Haarlem &WINE

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Al bijna twee jaar in Haarlem, maar nog lang niet bij iedereen op de radar. Volkomen onterecht, want eenmaal binnen is het lastig weggaan zonder aankoop. De wijnwinkel &WINE aan de steeds gezelliger wordende Wagenweg wordt de nieuwe lievelingswinkel van alle wijndrinkers, van liefhebber tot freak.

&WINE Wijnwinkel

&Wine is de goedgevulde winkel van vinoloog Bastiaan Möllers – die alleen verkoopt wat-ie zelf ook graag wil hebben en dat is nogal wat. Spannende Portugese wijnhuizen, mysterieuze druivensoorten en je wekelijkse portie Rueda. Opvallend betaalbare wijnen voor dagelijks gebruik (vanaf 5,95) liggen gezellig naast de duurdere toppers als Ornellaia of Chateau d’Yquem. Er is zelfs een assortiment magnums, Madeira en Port te krijgen. In de Enomatic wijnkast staan 16 wijnen klaar om geproefd te worden, waardoor je zeker weet wat je in huis haalt.

&WINE-Haarlem Met zo’n proefglaasje in je hand scharrelt het nét even lekkerder door de schappen. De laagdrempelige winkel is licht door de vele ramen en fijn ruim. De liefde voor wijn is compleet doorgevoerd in het interieur. Dat betekent stellingen en krukjes van kurk en toffe lampen van de eerder genoemde (maar nu dus soldaat gemaakte) magnums.

Het proeflokaal

Via een vrolijke gangetje kom je in het proeflokaal waar Bastiaan cursussen, proeverijen, quizzen en andere leuke avonden organiseert. Geen Premier Cru’s uit je hoofd leren, maar ontspannen avonden, waar je veel proeft en naar huis gaat met bruikbare tips, handige ideeën voor wijnspijs combi’s en een hoop energie (en zeer waarschijnlijk een doos wijn😉). Een keer proberen? ✰ Like de Facebook pagina om de hoogte te blijven van die agenda. ✰

Niet te missen! -> WijnSpijs &WINE avond

Speciaal voor jou organiseert Haarlem &WINE op donderdag 26 oktober een WijnSpijs &WINE avond. Tijdens deze avond neemt Bastiaan je mee op wijnreis door zijn assortiment en komen bekende namen zoals Niepoort, Glen Carlou, The Hess Family Estates en meer langs op de proeftafel. Je wordt ontvangen met een glas bubbels en gaat zelf aan de slag met 8 verschillende wijnen met 4 verschillende amuses. We sluiten de avond af met een lekker glas en een luxe kaas- en charcuterieplank. Kosten: € 39,50 per persoon inclusief wijnen, hapjes, naborrel & cadeaubon! Meer info vind je hier -> Klik op geïnteresseerd en nodig je wijnvrienden uit.

Haarlem-&wine-4

&wine-Haarlem

Veel meer dan wijn alleen

Kun je donderdag niet, dan raden we aan om toch écht een keertje op de fiets te springen! Niet alleen voor mooie wijnen voor thuis, maar fijne cadeau’s (alvast voor de feestdagen?), mooie wijnkaraffen, een jaloersmakende bibliotheek wijnboeken, exclusieve gin en whisky. En die lampen dus. Die wil je.

Haarlem &WINE 
Wagenweg 25
Haarlem
023 583 5523

Dit is een gesponsord artikel.
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?