Al bijna twee jaar in Haarlem, maar nog lang niet bij iedereen op de radar. Volkomen onterecht, want eenmaal binnen is het lastig weggaan zonder aankoop. De wijnwinkel &WINE aan de steeds gezelliger wordende Wagenweg wordt de nieuwe lievelingswinkel van alle wijndrinkers, van liefhebber tot freak.

&WINE Wijnwinkel

&Wine is de goedgevulde winkel van vinoloog Bastiaan Möllers – die alleen verkoopt wat-ie zelf ook graag wil hebben en dat is nogal wat. Spannende Portugese wijnhuizen, mysterieuze druivensoorten en je wekelijkse portie Rueda. Opvallend betaalbare wijnen voor dagelijks gebruik (vanaf 5,95) liggen gezellig naast de duurdere toppers als Ornellaia of Chateau d’Yquem. Er is zelfs een assortiment magnums, Madeira en Port te krijgen. In de Enomatic wijnkast staan 16 wijnen klaar om geproefd te worden, waardoor je zeker weet wat je in huis haalt.

&WINE Haarlem

Met zo’n proefglaasje in je hand scharrelt het nét even lekkerder door de schappen. De laagdrempelige winkel is licht door de vele ramen en fijn ruim. De liefde voor wijn is compleet doorgevoerd in het interieur. Dat betekent stellingen en krukjes van kurk en toffe lampen van de eerder genoemde (maar nu dus soldaat gemaakte) magnums.

Het proeflokaal

Via een vrolijke gangetje kom je in het proeflokaal waar Bastiaan cursussen, proeverijen, quizzen en andere leuke avonden organiseert. Geen Premier Cru’s uit je hoofd leren, maar ontspannen avonden, waar je veel proeft en naar huis gaat met bruikbare tips, handige ideeën voor wijnspijs combi’s en een hoop energie (en zeer waarschijnlijk een doos wijn). Een keer proberen? Like de Facebook pagina om de hoogte te blijven van die agenda.

Veel meer dan wijn alleen

We raden je aan om toch écht een keertje op de fiets te springen! Niet alleen voor mooie wijnen voor thuis, maar fijne cadeau’s (alvast voor de feestdagen?), mooie wijnkaraffen, een jaloersmakende bibliotheek wijnboeken, exclusieve gin en whisky. En die lampen dus. Die wil je.

Haarlem &WINE 
Wagenweg 25
Haarlem
023 583 5523

Boeken bij &Wine
Dit is een gesponsord artikel.