WINEREVIEW | Alcoholvrije bubbels van Rotkäppchen

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Stel, je hebt deze dagen even geen zin in alcohol. Je bent zwanger, moet nog rijden, wilt wat minder drinken of wat gezonder zijn. Wat drink je dan in hemelsnaam? Na een uur of acht theeleuten is de lol er wel af. Cola is misschien nog wel ongezonder dan wijn. En na twee glazen sap kun je dat ook al niet meer echt gezond noemen. En alcoholvrije wijn, vraag je? Is dat een beetje lekker? Wij wisten het eerlijk gezegd ook niet. Daarom vandaag in de test. Alcoholvrije witte bubbels van Rottkäppchen.

Rotkäppchen-alcoholvrije-wijn

Rottkäppchen Sekt

Het Oost-Duitse bedrijf Rotkäppchen heeft zijn hoofdkantoor in Freyburg in de Saale-Untstrut wijnstreek in Duitsland. Het bedrijf staat bekend om zijn Sekt – het Duitse antwoord op Champagne – wat al gemaakt wordt sinds 1894. De naam Rotkäppchen komt van de rode sluiting. Inmiddels maken zijn meer dan eenderde van de alle Duitse Sekt en zijn daarmee marktleider. Naast deze Rottkäppchen worden er ook normale Sekt met alcohol gemaakt, zelfs een rose en een rode variant. Ook maakt de kellerei stille wijnen van Spätburgunder, Dornfelder, Riesling en Müller-Thurgau

Lees ook | Wat is alcoholvrije wijn? + nog 4 opties

Liever de real deal | Deze Vintage champagne heeft een hele fijne prijs 

Deze alcoholvrije wijn bevat 50% minder calorieën dan zijn zusjes. De alcohol wordt verwijderd door de wijn in etappes vacuüm te trekken. Dit gebeurt op lage temperatuur, wat de smaak en kwaliteit zeer ten goede komt.

Wat vinden we ervan?

Allereerst voelt de zwangere dame zich ontzettend gelukkig met een glas wijn in haar handen. ‘Ik hoor er toch nu wel echt bij. Hoe die ook smaakt, het is een welkome afwisseling.’

De bubbels zijn fijn en fris. De wijn lijkt wel wat zoeter dan we gewend zijn. Dat komt doordat normaal gesproken de alcohol die zoetheid maskeert. Gelukkig zijn er ook flinke zuren en die bubbels. In de neus vlierbloesem, meloen en peer.

Toch zijn we er na een glas klaar mee. De zwangere dame is erg blij met het alternatief en voor de andere twee proevers schenk ik maar een echt glas wijn in. Want dit is toch niet hetzelfde.

3 sterren - wine review

Rotkäppchen Alcoholvrij | Review

Beoordeling: 
Perfect wanneer je als tijdelijk geen alcohol wilt of mag drinken en toch gezellig mee wil doen. Het is feestelijk en weer eens wat anders.

Land Duitsland

Proef Vlier, peer en meloen

Wijnhuis Rotkäppchen

Kopen € 7,50

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?