Dat de markt voor wijnboxen en wijnabonnementen nog steeds niet verzadigd is, zegt wat over de Nederlandse wijndrinkers. We willen makkelijk, nieuw, spannend en we staan open voor onbekende druivensoorten, wijnlanden en spannende etiketten. Misschien zijn we de wijnen uit de supers ontgroeid? Of gaan we voor het gemak? En vinden we het fijn als iemand anders voor ons een doosje samenstelt?

Hoe dan ook. Een wijnabonnement is handig en lekker. En in alle gevallen hoef je niet zelf met flessen te slepen. De nieuwste marktbestormers zijn De Wijnzoekers. En ook die bezorgen – vaak zelfs persoonlijk – de wijnen tot aan je voordeur.

Wijnabonnement | De Wijnzoekers

De Wijnzoekers beloven wijnen die je niet elders in Nederland kunt krijgen. Wijnen van kleine wijnhuizen. Bijzondere wijnen die ze zelf gaan ophalen. Een wijncadeautje, elke maand voor €35,- (inclusief verzendkosten) op je deurmat.

What’s in the box?!?

In de wijnbox vinden we drie strakke flessen van hetzelfde wijnhuis (Schembs). Smaken verschillen over het uiterlijk van de flessen. Ze vallen in elk geval op. Persoonlijk vind ik het een aantrekkelijke fles, al is er wel erg weinig informatie over de wijn te vinden op de fles zelf. Gelukkig biedt de site van de wijnzoekers uitkomst.

Wijnbox
Wijnbox

Raw Like Sushi

Streek | Land Rheinhessen | Duitsland
Druif Chardonnay
Proef Zachte sappige peer, vlierbloesem en de lente!
Drink bij het eerste lentezonnetje.

In deze fles zit een Chardonnay die ons heel erg blij maakt. Alhoewel de Rheinhessen – en de rest van Duitsland trouwens ook – niet persé bekend staan om hun Chardonnay’s, is dit toch wel heel erg fijn. Vlierbloesem, peer en perzik spetteren je glas uit. Heel rond, heel fris en heel vrolijk. Chapeau wijnmaker, doet u maar een doosje.

WijnSpijs beoordeling 4.5 sterren

Purple Jam

Streek | Land Rheinhessen | Duitsland
Druif Pinot Noir (Spätburgunder), Lemberger en Blaufränkisch
Proef Cherry coke, gesuikerde aardbeien, zwarte bramen en peper.
Drink bij Oosters gegrilde tonijnsteak met soja en paddestoelen | Herfstsalade met dungesneden gerookte eendenborst en gerijpte balsamicoazijn

Duitsland is een land van witte wijnen. Rood wordt ook wel gemaakt.  Het klimaat leent zich goed voor fruitige en soepele rode wijnen. De meest aangeplante blauwe druif is de moeilijk opvoedbare Pinot Noir, ook in deze wijn het hoofdbestanddeel.
Purple Jam is behoorlijk zoet en op hout gerijpt. De stevige wijn heeft in het glas een bruin randje en duidelijke tannines. Een beetje atypisch voor de druivensoort en het gebied. Niet helemaal wat je zou verwachten, maar wel lekker. Niet voor in de kelder. Wél doen; grote glazen en terugkoelen tot 16/17 graden.

WijnSpijs beoordeling 3.5 sterren

Paint It Black

Streek | Land Rheinhessen | Duitsland
Druif Schwarzriesling
Proef kersen uit blik, Almhof en aardse tonen
Drink bij 

Schwarzriesling doet waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen. Het is een synoniem voor de net zo onbekende Pinot Meunier, een van de drie belangrijkste druiven uit de champagneblend. Met Riesling heeft het dus vrij weinig te maken, al zijn onze Duitse buren er wel net zo dol op Schwarzriesling.

Het profiel van de wijn en druif doet erg denken aan Pinot Noir / Spätburgunder, maar dan in een zomers vestje. Lichtere body en kleur, smaken als cola, kersen, aardbei, truffel en een herfstbos na een regenbuitje. Verder een hoge zuurgraad en dat drinkt behoorlijk fris weg. Lekkere zomerse rode wijn!

WijnSpijs beoordeling 4 sterren

Ook een wijnbox?

Wil je ook een wijnbox van De Wijnzoekers? Of wil je eerst eens kijken wat er de volgende maand in de box zit? In beide gevallen of voor andere info kijk je op de website.