De keuze tussen Kielegat en Tirol

Het einde van februari is weer daar. Dé periode om op wintersport te gaan, maar ook de tijd dat de verkleedkleding weer uit de kast getrokken mag worden. Ga jij liever mee in de carnavalsgekte of pak je je spullen en ga je op weg naar de winterse gebieden?

In dit artikel zetten we de drank en spijs van de carnaval en de wintersport naast elkaar. Na het lezen van dit artikel kun je optellen hoe vaak je voor de wintersportlekkernijen of de carnavalsheerlijkheden hebt gekozen en zo kun je zien waar jouw voorkeur naar uit gaat. Ten slotte worden nog een aantal andere dilemma’s gegeven om de vergelijking helemaal compleet te maken. Succes met kiezen!

Wintersport
Carnaval

Worstenbroodje vs Curryworst

Wanneer je carnaval zegt, dan zeg je Brabant. Wanneer je Brabant zegt, dan zeg je worstenbroodje! De lekkernij die Roy Donders (worstenbrood met spek) groot heeft gebracht en die je zeker niet mag missen wanneer je carnaval gaat vieren in Kielegat, Oeteldonk of Lampegat.

De worst die bij de wintersport niet mag ontbreken is de curryworst. Deze lekkernij is overgoten met currysaus en kerriepoeder en kom je zeker tegen op de piste. Na een dag skiën smaakt het heerlijk! Heb jij hem al op daar in Zell am See?

Bier vs Glühwein

Bier vs glühwein

Het is algemeen bekend dat er met carnaval aardig wat drank wordt geconsumeerd. Het populairste drankje tijdens deze dagen is dan uiteraard BIER! De taps draaien overuren, want per persoon gaan er liters van deze alcoholische versnapering naar binnen. PROOST!

Ook tijdens de wintersport wordt er niet rustig aan gedaan met de alcohol. Na het skiën in de kou, zijn glühwein en warme chocolademelk met rum erg geliefd. Lekker opwarmen met deze heerlijke drankjes is ook zeker niet verkeerd!

Wil je zelf Glühwein maken? Wij hebben het lekkerste recept in ons magazine!

Flugel vs Jägerbomb

Shots zijn niet te missen bij Carnaval en Wintersport. Met de carnaval vliegt de Flugel je om de oren. Het is een lekkere afwisseling met bier. En zeg nou zelf: het drinkt als limonade!

Bij de wintersport is de Jägerbomb populairder. Dit drankje wordt ook wel Vliegend hert genoemd en is net als Flugel een lekkere afwisseling. De combinatie van energiedrank en Jägermeister is een echte hit in de après-ski bars!

Liever een lekker wijntje na het skiën? Ga voor de wintersportwijn Lagrein.

Limburgse vlaai vs Apfelstrudel

Limburgse vlaai vs Apfelstrudel

Carnaval is natuurlijk ook in Limburg happening. De zoete lekkernij die je daar niet mag missen is de Limburgse vlaai. Alhoewel je met carnaval niet direct aan taart denkt, kan een kopje koffie met vlaai tussen het feestgedruis door, voor veel mensen zeker geen kwaad.

Wanneer je in de winterse bergen bent, is er ook een zoetigheid die erg populair is. Ik heb het dan natuurlijk over Apfelstrudel. Deze lekkernij gemaakt van deeg, appel en rozijnen is heerlijk als tussendoortje of toetje en doet zeker niet onder voor de vlaai. Pssst.. Nog lekkerder met slagroom of warme vanillesaus.

Wil je liever een andere zoetigheid proberen? Ga voor de appeltaart of maak je eigen koekjes!

Nog meer keuzes!

Naast de verschillen in het eten en drinken, zijn er uiteraard nog meer dilemma’s die de doorslag kunnen geven of je gaat feesten in de sneeuw of hossen onder de rivieren. Hierbij nog een aantal verschillen. Maak je keuze en kom erachter of je een carnavalliefhebber of wintersportfan bent.

  • Een lekker warm skipak OF je favo verkleedkostuum
  • Schlagermuziek OF carnavalskrakers
  • Hele dag skiën OF hele dag hossen
  • In de sneeuw rollen OF een bierdouche
  • Op je ski’s naar huis OF kruipend naar huis

Of je nu kiest voor Kielegat of Tirol: je kunt op beide plekken genieten! Veel Leut!