Het verschil tussen een potje witte bonen in tomatensaus van de onderste plank in de supermarkt en het échte, zelfgemaakte spul is waanzinnig. Klik dus niet meteen weg als je normaal je neus optrekt voor die potjes. Dat doen wij ook. Snobs dat we zijn.
Koken met lokale ingrediënten is al langer een trend, en terecht. Het is stukken verser, smaakt lekkerder en is beter voor het milieu.
Dit witte bonen in tomatensaus recept komt uit het kookboek ‘Lekker Lokaal’, dat vol staat met vegetarische recepten gemaakt van seizoengroenten. Een andere topper uit dit boek is deze bietensalade, ook echt een keer maken!
Lees snel verder voor het recept!
Zijn witte bonen in tomatensaus gezond?
Zeker weten! Witte bonen in tomatensaus zijn erg gezond, met name als je ze zelf maakt. Dan zitten er geen onnodige conserveermiddelen, suiker en smaakstoffen in de tomatensaus.
Witte bonen behoren tot de peulvruchten, die bekend staan als de meest gezonde en milieuvriendelijke bron van eiwitten. Verder bevatten ze ijzer, vezels, mineralen en vitaminen. Een gerecht waar witte bonen in tomatensaus onmisbaar zijn, is natuurlijk de English Breakfast. Een ander heerlijk recept met witte bonen is deze veganistische curry!
Lekker lokaal
Simpel koken met lokale producten. Het doel van schrijfster Laura de Grave is om de lokale boeren te steunen, voedselkilometers te verminderen en je biodiversiteit te bevorderen.
Dit boek helpt je milieuvriendelijke en bewuste gerechten te maken, en om het beste uit lokale seizoensproducten te halen! Allemaal vegetarisch en gezond. Een perfect boek om guilt free mee te koken dus!
Lekker lokaal
- Laura de Grave
- 9789401613354
- Xander Uitgevers
- €29,99
🍴Gang
🥧 Gemak