Witte chocomoussecarré met frambozen [recept]

Op zoek naar een echt verwen moment? Een verrassend dessert ? Een troostend en zoet cadeau? 

Zoek dan niet verder, want deze carré gevuld met witte chocolade mousse en frambozen heeft het allemaal en hij is heel leuk om te maken. Haal dus vlug de ingrediënten in huis en aan de slag! 

witte chocomoussecarre

Desserts bij Janneke thuis

Janneke Philippi is foodstylist en schrijft recepten voor bekende tijdschriften. Haar man Serge Philippi is foodfotograaf en samen met hem maakt ze kookboeken.

Desserts bij Janneke thuis is het vijfde boek in de serie Bij Janneke thuis. Het boek staat vol met een variatie aan recepten voor overheerlijke desserts. Denk aan nagerechten zoals meringueparfaits, citroentiramisù of witte chocolademoussecarré met frambozen. Dit laatste recept mogen wij met je delen! 

Witte chocolademoussecarré met frambozen

Dessert | 8 personen
Ingrediënten
  • 125 gr bloem, gezeefd
  • 75 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el melk
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 225 ml slagroom
  • 150 gr witte chocolade, grofgehakt
  • 1 tl vanillearoma
  • 2 el frambozenlikeur
  • 1 groot eiwit
  • 3 el poedersuiker
  • 3 el frambozenjam
  • 300 gr frambozen
frambozen
Extra benodigdheden
  • mixer met gardes, deeghaken of keukenmachine
  • vershoudfolie
  • ingevette bakvorm van 22 x 22 cm met losse bodem
  • bakpapier
  • blindbakvulling (bijv.  gedroogde bonen)

Aan de slag met het deeg!

Stap 1. 

Kneed met de mixer met kneedhaken of in de keukenmachine van de bloem, de boter, de basterdsuiker, de vanillesuiker, de melk en een mespunt zout een samenhangende deegbal. Laat het deeg in vershoudfolie verpakt minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2. 

Verwarm de oven voor tot 180°C. Rol het deeg uit tot een lap van 2mm dik. Bekleed er de vorm mee. Leg een royaal vel bakpapier op het deeg en vul met de blindbakvulling.

deeg
uitrollen-deeg

Zo maak je de witte chocolademousse

Stap 3. 

Bak de deegbodem 15 minuten voor in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak de deegbodem in nog geen 5 minuten goudbruin en gaar. Laat de deegbodem afkoelen.

Stap 4. 

Week de gelatine 5 minuten in een kom ruim koken water. Verwarm in een steelpan 100 ml slagroom. Laat nu de chocolade op laag vuur in de warme room smelten. Roer glad en voeg het vanillearoma en de likeur toe. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in de warme chocoladeroom. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

witte chocolade

Nu vullen en de witte chocolademoussecarré afmaken

Stap 5. 

Klop de resterende 125 ml  slagroom bijna stijf. Klop met de mixer met schone gardes het eiwit stijf. Voeg de poedersuiker in 2 porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige, glanzende pieken. Spatel er de chocoladeroom en daarna luchtig de slagroom door.

Stap 6. 

Schep de mousse op de deegbodem. Zet de taart 1,5 uur in de koelkast om op te stijven. Verwarm de frambozenjam met 1 eetlepel water.  Zeef de jam en laat weer afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel de frambozen over de taart en lepel er de frambozenjam over.   

frambozen gebak
janneke philippi

Desserts bij Janneke thuis

 
  • Auteur  | Janneke Philippi 
  • ISBN | 9789045217987
  • Uitgever | Karakter Uitgevers
  • Prijs | € 19,99
Geef je mening!
recipe image
Recept
Witte chocomoussecarré met frambozen
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Speciaal voor jou.

KokenKoken

Voeg je koptekst hier toe

Wat eten we vandaag?
1001 recepten voor elke dag