WINE REVIEW | Witte huiswijn van HEMA (€3) wint internationale award

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Bij HEMA kun je echt topwijntjes vinden. Vaak ook nog voor een fantastische prijs. Hoe ze het voor elkaar krijgen is mij een raadsel. Maar als je een kleine portemonnee hebt en ‘smaak in je flikker’ (zoals mijn vader zou zeggen) zit je hier prima op je plek. Nu kwam ons ter oren dat HEMA’s witte huiswijn (van DRIE EURO!) onlangs een topprijs in de wacht heeft gesleept. Tijd om te proeven.

Witte Huiswijn van HEMA wint internationale prijs

Misschien denk je nu ‘Ja, het zal wel en wat voor prijs is dat dan? Zeker door HEMA zelf uitgeroepen ofzo’. Snap ik. En je sceptische houding tegenover dit soort prijzen staat je goed – en is vaak terecht. Maar in dit geval niet helemaal.

Lees ook | Wine Review Spannend Spaans voor een HEMA-prijsje

Master of Wine Cees van Casteren zat in de jury

Hema won de Internationale Salute to Excellence Award ‘best value’ wijn in de categorie Frans wit. En wie zat er onder meer in de jury? Cees van Casteren – Master of Wine (beter wordt het eigenlijk niet) – en een van mijn leraren tijdens de WSET 3. Cees is een van de 300 Masters of Wine ter wereld en is gespecialiseerd in de wijnen van de Nieuwe Wereld. Cees is ook een van de leraren van De Wijnstudio. En als je die niet meer kunt vertrouwen, wie dan wel?

Tijdens de wedstrijd deden meer dan 300 private label wijnen van 39 retailers mee om een van de awards in de wacht te slepen. De internationale jury van wijnjournalisten, sommeliers en retailexperts én twee Masters of Wine kozen de HEMA wijn dus om zijn ‘best value’.

Lees ook | Hema wijn top 5 van Harold Hamersma: deze moet je hebben

White Wine Dry Hema

 • Streek | Land  Frankrijk | Gascogne
 • Druiven  Colombard en Gros Manseng
 • Proef  Een simpel en makkelijk glas wijn met een aangename geur van perzik en citrus. Dorstlessend en ongecompliceerd. Bij dit prijskaartje hoort een bepaalde verwachting, die deze wijn zeker overtreft, maar verwacht ook geen wonderen. De afdronk is minimaal en de stuivende aroma’s bij de eerste kennismaking zijn, wanneer we in de avond de fles opnieuw openen, een stuk minder uitgesproken. Prima wijntje voor een feestje met een budget.
 • Drink bij Niet echt een wijn om te combineren met spijs, daar is hij te licht voor. Wel een goeie doordrinker, dus prima om een glas mee te nemen op de dansvloer of om naast het zwembad van te genieten.
 • Te koop bij HEMA voor DRIE EURO. Écht he? Hoe dan!?
white-hema-huiswijn
Wij hebben deze wijn gekregen van Pitch PR.
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?