WijnSpijs Magazine Logo

Onze lekkerste wokrecepten bij elkaar

Wokken is een fantastische manier van koken. Plus een van de gezondste! Je hebt ook nog eens heel weinig keukenspullen nodig om een wokrecept te maken.

Belangrijk is een goede (en goed ingebrande) wokpan (en dat zijn echt niet de duurste!) én een flink vuurtje eronder. Want wokken doe je kort en snel. En met knetterverse groenten.

Gebruik een olie die goed heet kan worden en laat je mooie olijfolie in de kast. Verwarm daarna de wok en olie, eerst rustig, en op laag vuur met de smaakmakers, zoals ui, knoflook en andere kruiden. 

Stook dan het vuur goed op en laat de wok écht heet worden. En dan vlug, vlug, alle overige klaarstaande gesneden ingrediënten - houd het simpel - op volgorde gaartijd in de hete wok. 
 
Oh ja, vlees, vis of kip kun je het beste als eerste even dichtschroeien en dan weer uit de wok halen. Voeg ze aan paar stappen later weer toe.

Doe je de wok niet te vol? 

Alle 17 wokrecepten op een rij

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram