Wortel linzensoep recept uit het nieuwste kookboek van Sabrina Ghayour

Dit wortel linzensoep recept is werkelijk waanzinnig lekker. Perfect wanneer je zin hebt in een lekkere warme soepMet simpele ingrediënten is deze Oosterse troostrijke kom een echte verwenning

Dit veelzijdige soepje smaakt ook heel goed als voorafje. Maak daarna bijvoorbeeld de couscous met gegrilde aubergine van dezelfde Sabrina Ghayour. Beide recepten komen uit haar nieuwe kookboek Bazaar. Soms kan niets op tegen een soepje!

Wortel-venkelzaad-linzensoep in een kom

Wortel-linzensoep met labneh & sesamolie

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 tl venkelzaad
  • plantaardige olie of ghee
  • 50 g verse gemberwortel, geschild en grof gehakt of geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g wortels, schoongeboend en in grove stukjes
  • 2 dikke teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 2 liter kokend water
  • sap van ½ citroen (ongeveer 2 el)
  • 150 g ongekookte rode linzen
  • 4 el labneh of dikke Griekse yoghurt
  • 4 tl sesamolie
  • een paar snufjes pul biber (Turkse chilivlokken, o.a. Midden-Oosterse supermarkt), ter garnering
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

Rooster het venkelzaad 2 minuten in een grote, droge kookpan op middelhoog vuur, schenk er wat plantaardige olie of ghee bij en voeg de gember en de ui toe.

Bak tot de ui zacht maar niet bruin wordt. Voeg de wortel toe en roerbak tot de randjes zacht worden. Voeg nu de knoflook, het kurkumapoeder en flink wat zout en peper toe aan de pan en roer goed door.

Schenk het kokende water erbij, breng het wortelmengsel aan de kook en laat 45 minuten zonder deksel op de pan zachtjes koken. Laat iets afkoelen en pureer met een staafmixer of in een foodprocessor of blender. Schenk de soep zo nodig terug in de pan, breng op smaak met zout en peper en roer het citroensap erdoor.

Zet de pan op middelhoog vuur en roer de rode linzen erdoor. Laat 30 tot 40 minuten onder af en toe roeren zachtjes koken, tot de linzen zacht zijn. Als de soep te dik is, pureer dan de helft met behulp van een staafmixer, foodprocessor of blender.

Verdeel de soep over 4 kommen. Schep in elke kom 1 eetlepel labneh en sprenkel er 1 theelepel sesamolie over. Garneer met wat pul biber en serveer.


Bazaar

Precies wat je onbewust nodig hebt.

Bazaar book cover - Sabrina Ghayour

Naast hartverwarmende soepen staat Bazaar vol verrassende vegetarische gerechtjes. Voor ieder wat wils uit de Oosterse keuken! Sabrina Ghayour laat met haar boeken en recepten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn en vooral leuk is. Stap met een verfrissende blik de keuken in met dit pareltje! Doe je met ons mee?


Koop 'Bazaar' hier op bol.com


Bazaar


Auteur | Sabrina Ghayour

Uitgever | Good Cook B.V.

Omvang | 240 pagina's

ISBN | 9789461432124

Prijs | € 25,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Wortel-linzensoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Verder lezen? Wellicht vind je dit ook leuk:

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons