Wraps met tandoori bloemkool en basilicumsaus

0 from 0 votes
Course: Lunch, Avondeten, SnackCuisine: Mexicaans
Portie

4

Wraps
Bereidingstijd

40

minutes

Eerlijk gezegd, voor dit recept moet je wel even de tijd nemen. De tandoori bloemkool moet een uur in de oven staan, maar het geduld wordt zeker beloond.

Ingrediënten

  • Voor de tandoori bloemkool
  • 300 gram 300 bloemkoolroosjes (ongeveer 2 cm groot)

  • 100 gram 100 bloem

  • Zout

  • 1/2 tl 1/2 kerriepoeder

  • 1/4 tl 1/4 uienpoeder

  • 1/4 tl 1/4 knoflookpoeder

  • 120 ml 120 water

  • Voor de tandoori yoghurtsaus
  • 200 gram 200 yoghurt

  • 2 tl 2 tandoorikruiden

  • zout

  • Voor de basilicumsaus
  • 200 gram 200 ongezouten cashewnoten

  • 1/2 1/2 bosje basilicum

  • 1/2 1/2 limoen

  • Zout

  • 250 ml 250 water

  • Wat warm water om de cashewnoten in te wellen

  • Voor de afwerking van de wraps
  • Gesneden sla

  • 1 1 komkommer (in reepjes gesneden)

  • 12 12 kerstomaatjes (gehalveerd)

  • 4 4 wraps

Bereiding

  • Je begint met de bloemkool tandoori
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de bloem met de specerijen en wat zout. Laat de cashewnoten voor de basilicumsaus een half uur wellen in warm water. We maken de saus later af.
  • Doe de bloemkoolroosjes in het bloemmengsel en zorg dat ze volledig bedekt zijn. Leg ze op bakpapier in een grote ovenschaal. Bak ze 15 minuten in de hete oven. Draai ze om en bak ze nogmaals 15 minuten in de oven.
  • Ondertussen ga je de tandoori yoghurtsaus maken.
    Meng de tandoorikruiden en het zout door de yoghurt. Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en doe ze in de tandoori yoghurtsaus. Zorg dat ze volledig bedekt zijn.
  • Leg de bloemkoolroosjes terug in de ovenschaal en bak ze 15 minuten aan de ene kant en 15 minuten aan de andere kant. Als het goed is zijn de bloemkoolroosjes krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
  • Als de bloemkoolroosjes in de oven staan begin je aan de basilicumsaus.
  • Doe de gewelde, uitgelekte cashewnoten in een blender met de rest van de ingrediënten voor de saus, behalve het water. Dit voeg je beetje bij beetje toe, tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Nu kun je de wraps samenstellen.
    Leg wat sla op de wraps. Verdeel hierover de bloemkoolroosjes, komkommer en tomaat. Werk de wraps af met een flinke lepel basilicumsaus. Rol de wrap strak op en snijd hem doormidden.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten