Wraps met kikkererwtenshoarma

3 from 10 votes
Course: Lunch, Avondeten, SnackCuisine: Mexicaans
Portie

4

Wraps
Bereidingstijd

40

minutes

Ingrediënten

  • Voor de kikkererwtenshoarma
  • 1 1 blik kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt en drooggedept)

  • 1 el 1 olijfolie

  • 2 tl 2 shoarmakruiden

  • Voor de knoflook-dillesaus
  • 70 gram 70 Tahin

  • Sap van ½ citroen

  • 1/4 1/4 bosje verse dille (gehakt)

  • 3 3 tenen knoflook (geperst)

  • 2-3 el 2-3 water (om de saus te verdunnen)

  • Zout en peper

  • Voor de afwerking van de wraps
  • 1 1 krop romana sla

  • 1 1 grote tomaat (in plakjes)

  • 1/2 1/2 rode ui (in halve ringen)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kikkererwten met de olie en shoarmakruiden. Leg de kikkererwten op bakpapier in een grote ovenschaal. Bak de kikkererwten 25 minuten in de hete oven. Breng ze eventueel op smaak met wat zout.
  • Terwijl de kikkererwten in de oven staan, kun je aan de saus beginnen. Meng de tahin met het citroensap, de dille en de knoflook. Voeg beetje bij beetje het water toe, tot de saus de gewenste dikte heeft (smeerbaar). Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de wraps met een strook van de dille-knoflooksaus. Verdeel de sla, tomaat, ui en kikkererwten. Rol de wraps strak op.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten