Wraps met krokante tofu en wasabi-mayonaise
Portie
4
WrapsBereidingstijd
20
minutesIngrediënten
400 gram tofu
120 ml soyamelk
1 el appelciderazijn
1 el dijon mosterd
100 gram bloem
200 gram cornflakes
1 tl kipkruiden
Olie om in te bakken
Mayonaise
Wasabipasta
Sla (geplukt)
1/2 ui (in halve ringen gesneden)
1 komkommer (in reepjes gesneden)
12 kerstomaatjes (gehalveerd)
Bereiding
- Snijd de tofu in ‘vingers’ (langwerpige stukken, ongeveer vingerdikte).
- Zet 3 kommen klaar. In kom 1 doe je de soyamelk, azijn en mosterd. Roer dit tot alles goed is gemengd. In kom 2 gaat de bloem en in kom 3 de cornflakes. Doe de tofu eerst in kom 1, dan in kom 2, weer in kom 1 en vervolgens in kom 3. Nu hebben de stukken tofu een mooi cornflakeslaagje.
- Bak de tofustukjes in hete olie tot ze mooi bruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.
- Meng een beetje wasabipasta met wat mayonaise. Proef of de smaak goed is en voeg indien nodig wat meer wasabipasta toe.
- Smeer een strookje wasabimayonaise op de wraps. Verdeel de sla, ui, komkommer en kerstomaatjes en leg hierop de krokante tofublokjes. Rol de wraps strak op en snijd ze doormidden.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.