Wraps met krokante tofu en wasabi-mayonaise

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: Lunch, Avondeten, SnackKeuken: Mexicaans
Portie

4

Wraps
Bereidingstijd

20

minuten

Ingrediënten

  • 400 gram tofu

  • 120 ml soyamelk

  • 1 el appelciderazijn

  • 1 el dijon mosterd

  • 100 gram bloem

  • 200 gram cornflakes

  • 1 tl kipkruiden

  • Olie om in te bakken

  • Mayonaise

  • Wasabipasta

  • Sla (geplukt)

  • 1/2 ui (in halve ringen gesneden)

  • 1 komkommer (in reepjes gesneden)

  • 12 kerstomaatjes (gehalveerd)

Bereiding

  • Snijd de tofu in ‘vingers’ (langwerpige stukken, ongeveer vingerdikte).
  • Zet 3 kommen klaar. In kom 1 doe je de soyamelk, azijn en mosterd. Roer dit tot alles goed is gemengd. In kom 2 gaat de bloem en in kom 3 de cornflakes. Doe de tofu eerst in kom 1, dan in kom 2, weer in kom 1 en vervolgens in kom 3. Nu hebben de stukken tofu een mooi cornflakeslaagje.
  • Bak de tofustukjes in hete olie tot ze mooi bruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.
  • Meng een beetje wasabipasta met wat mayonaise. Proef of de smaak goed is en voeg indien nodig wat meer wasabipasta toe.
  • Smeer een strookje wasabimayonaise op de wraps. Verdeel de sla, ui, komkommer en kerstomaatjes en leg hierop de krokante tofublokjes. Rol de wraps strak op en snijd ze doormidden.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten