ln dit artikel lees je hoe je zelf wraps met gerookte zalmsnippers maakt. Je weet wel, dat heerlijke borrelhapje dat je ongetwijfeld al eens voorgeschoteld kreeg op een feestje.

Dit populaire aperitief hapje kan je serveren met een prikkertje, of je kan het ook gewoon eten als snelle lunch uit het vuistje. Je kunt wraps met gerookte zalm ook van tevoren maken, dus dit is een ideale koude en snelle hap voor wie gehaast is. Inwikkelen met vershoudfolie, de koelkast in, en klaar is kees. Wijn bij zalm is overigens een hele goede combinatie! 

wrap met zalm

Omdat je met gerookte zalm veel kanten op kan, delen we onderaan maar liefst 3 variaties van de verrukkelijke zalmwrap, de ene wat gedurfder dan de andere. 

Twijfel je nog wat te serveren de volgende keer je gasten over de vloer hebt? Zoek niet langer, want de wrap met zalm is een echte publiekslieveling.

Heb je toch liever andere variaties op wraps? Lees dan onze recepten voor Wraps met Kip en ​Vegetarische Wraps!​​​

​Wat zijn wraps en wa​t kan je er mee maken?

Wraps maak je met tortilla's. Dat zijn dunne luchtige Mexicaanse pannenkoekjes gemaakt van maïs of tarwemeel. Die hoef je gelukkig niet te halen uit Mexico, want tortilla wraps zijn gewoon te koop bij ons in de supermarkt.

Of een wrap gezond is? Dat is natuurlijk voer voor discussie, en daar bestaat geen sluitend antwoord op. Tortilla wraps bevatten net als brood koolhydraten, voedingsvezels en eiwitten, wat op zich positief is. Maar hoe dan ook: hoe je de tortilla wrap belegt is doorslaggevender om te oordelen of je wrap gezond is. En je moet er ook geen tien na elkaar eten natuurlijk.

Wraps tortilla

Net als bij brood kun je bij tortilla wraps ook kiezen voor meergranenwraps, waar gerst en haver in zit. Voor wie let op zijn voeding, is dit de gezondste en meest vullende optie.

Verder zijn wraps erg handig om in huis te hebben, omdat ze langer houdbaar zijn dat sneetjes brood, die gewoonlijk snel uitdrogen. Zorg ervoor dat je de verpakking tortilla's goed afsluit, en bewaar op een koele plek tot wel vijf dagen na opening.

Wraps kan je ook beleggen als pizzabodem, of gebruiken als laagjes in een hartige taart. Wie het gewoon lekker eenvoudig en traditioneel wil houden, kan met tortilla's enkele klassiekers uit de Mexicaanse keuken maken, zoals burrito's, fajita's, taco's en enchilada's. Je kunt het zo gek niet bedenken!

​Recept: wraps met gerookte zalm, roomkaas en ​tuinkers

​​Een klassieker. De ​rokerige en hartige smaak van de zalm is een prima combinatie met de zachte textuur van roomkaas en de frisse, ​​pittige ​verse tuinkers. Ter vervanging van de roomkaas kan je ook kruidenkaas of de populaire smeerdip Heksenkaas gebruiken. Wie geen tuinkers lust, kan deze gerust weglaten en vervangen door blokjes avocado, flinterdunne schijfjes komkommer of ijsbergsla.

​Wat heb je nodig?

​Voor 1 wrap
​3 minuten

  • 1 tortilla
  • 1 eetlepel verse roomkaas;
  • 100 gram gerookte zalmsnippers;
  • 20 gram tuinkers;
  • zwarte peper van de molen.

​Hoe maak je het?

​STAP 1
Bes​meer de tortilla met ​de roomkaas en doe er de gerookte zalmsnippers ​op. ​Zorg ervoor dat de zalm goed verspreid ligt. ​Voeg daarna de tuinkers toe en kruid met peper.

STAP 2
Rol de tortilla zo strak mogelijk op en snijd in twee. Gebruik een prikkertje om de wrap goed samen te houden.

zalm wrap ingesmeerd
wrap zalm belegd

​Recept: wraps met gerookte zalm, ei en babyspinazie ​

Zalm en ei is altijd een winner-combo. En wie denkt aan ei, denkt ook aan lekker brunchen in het weekend. Daarom is deze wrap in combinatie met de milde, nootachtige smaak ​van babyspinazie ideaal als originele ​ontbijt-wrap!

​Wat heb je nodig?

​Voor 1 wrap
12 minuten

  • 1 tortilla
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/4 rode ui, gepeld en in zeer fijne stukjes gesneden
  • 100 gram gerookte zalmsnippers
  • 1 hardgekookt ei
  • 25 gram babyspinazie

​Hoe maak je het?

wrap zalm oprollen


STAP 1
Meng de mayonaise met de mosterd in een kom. ​Doe de rode ui in de kom en meng opnieuw.

STAP 2
​Besmeer de tortilla met de mosterdmayonaise en doe er de gerookte zalmsnippers ​op. Voeg daarna een viertal schijfjes ei toe en werk af met een genereuze laag spinazie.

STAP 3
Rol de tortilla zo strak mogelijk op en snijd in twee. Gebruik een prikkertje om de wrap goed samen te houden.

​Recept: wraps met gerookte zalm, groene appel en rode bietscheuten

​Het zal je misschien verbazen maar de combinatie van gerookte zalm met de lichtzure smaak van groene appel is verrassend lekker! Doe daar nog wat rode bietscheuten bij en je hebt ​een originele zalmwrap die iedereen doet watertanden.

​Wat heb je nodig?

  • 1 tortilla;
  • 1 groene appel (Granny Smith);
  • 1/2 citroen, uitgeperst;
  • 1 eetlepel zure room;
  • 1 eetlepel magere kwark;
  • 1 eetlepel mayonnaise
  • zeezout van de molen;
  • zwarte peper van de molen
  • enkele blaadjes sla
  • 100 gram gerookte zalmsnippers
  • rode bietscheuten

​Hoe maak je het?

​STAP 1
Snijd de groene appel in dunne staafjes en besprenkel met het citroensap. Hierdoor zullen de appelstaafjes niet bruin worden.

STAP 2
Neem een kom en meng hierin de zure room, de magere kwark en de mayonnaise​. Kruid af met peper en zout.

STAP 3
​Besmeer de tortilla met de zelfgemaakte roomsaus en doe er de zalmsnippers op. Beleg daarna met enkele blaadjes sla, de appelstaafjes en de rode bietscheuten.

STAP 4
​Rol de tortilla zo strak mogelijk op en snijd in twee. Gebruik een prikkertje om de wrap goed samen te houden.

wrap zalm opgerold klaar