Nieuwe hotspot in Enschede | Yuzu voor al je Asian streetfood cravings

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Vers van de pers – en van de eigenaren van het ook al zo fijne Umami in Hengelo is restaurant Yuzu in Enschede. In dit Asian Grand Cafe vieren al je zintuigen feest.

Yuzu in Enschede

In de wandelgangen gingen al meer geruchten – maar hierbij uit eerste hand bevestigd – dit is een prachtige zaak. Kleurrijk, mysterieus, vrolijk en vernieuwend. De hele zaak heeft een tropische twist, met verschillende intieme zitjes en prachtige details en kleuren. Zo heb je per tafel een soort eigen koepeltje van matgoud waar je plaats neemt op zachte smaragdgroene bankjes. Of drink een mooi glas aan de hogere bartafels met uitzicht op de handgemaakte wijnkasten.

Yuzu-Enschede

Ladies who lunch

Waar wij misschien wel het meest blij van worden is dat Yuzu ook open is voor lunch. Dus laat je kleffe broodje met kaas vandaag maar thuis! Hier kun je genieten van verse vis in een Hawaiiaanse poké bowl, goed gevulde bentobox, Vietnams banh mi of verse uramaki roll. Absoluut geen all-you-can-eat keten dus, maar Asian streetfood 2.0. Hét voedsel wat je na een regenachtige herfstdag zo gelukkig kan maken.

Ontdek Yuzu en andere topzaken in Enschede tijdens de WijnSpijs Wandeling op 5 november, het allerleukste foodie uitje op zondag. Klik hier voor info en kaarten!

Persoonlijke favorieten op het menu zijn de Char Siu (niet te missen geroosterd varkensvlees), Salmon Belly Roll en de Thaise Viskoekjes, al is het verrassingsmenu ook erg goed bevallen. Voor € 42,50 krijg je een fantastisch menu.

Yuzu-Enschede-1

De wijnkaart

Naast de uitgebreide wijnkaart, waarop ook genoeg aandacht voor bubbels en wijnen per glas, zijn er ook vier sakewijnen. Kan natuurlijk niet ontbreken in een toko als deze! We hopen stiekem dat daar wat meer vraag naar komt, zodat we binnenkort ook verschillende sakes per glas kunnen bestellen! Wel per glas is plumwine en yuzu sake – naast de uitgebreide cocktailkaart.

Yuzu-Enschede-2

Yuzu is iedere dag geopend voor lunch en diner vanaf 12:00 uur.

Yuzu
Van Loenshof 35
7511 HE Enschede
053 303 1799

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?