Zalmcarpaccio is wat mij betreft misschien nog wel beter dan de klassieke carpaccio van rund. Het hangt of staat natuurlijk met de kwaliteit van de zalm. Kies het beste dat je kunt veroorloven. Bij voorkeur wilde zalm.
Maar zie je mooie zwaardvis of duurzame tonijn? Ook dan is dit simpele gerecht een winnaar.
De keukens van de Middellandse Zee van Lucio Galletto & David Dale
Dit recept komt uit het boek ‘De keukens van de Middellandse Zee’, dat de zon in huis brengt.
Lucio Galleto en David Dale bespreken in dit boek heerlijke zomerse recepten die je onmiddellijk weer het gevoel geven dat er nog zand tussen je tenen zit en je de zee kunt horen!
Het boek is gebaseerd op het idee dat verschillende keukens van de Middellandse Zee met elkaar zijn verbonden. Het zijn ‘takken van dezelfde olijfboom’. David stelt voor om Europeanen niet te groeperen op basis van land, maar op het soort vet dat er in hun keukens wordt gebruikt: boter, olijfolie of reuzel.
Ze komen alledrie in dit boek aan bod. Zo bespreken ze bijvoorbeeld de pistou’s, pisto’s en pesto’s, de verschillende versies op bouillabaisse en de puurste paella. Bomvol foto’s, fijne recepten en genoeg inspiratie om je keuken mee te vullen! Een heerlijk bladerboek waar het water je van in de mond loopt!
De keukens van de middellandse zee
- Auteur | Lucio Galletto & David Dale
- Uitgever | Spectrum
- Foto’s | Bree Hutchins
- ISBN | 978 9000 35877 9
- Prijs | €14,35,-
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
Kerstrecepten • Lente • Oud en nieuw recepten • Picknick • Valentijnsdag • Voorgerechten kerst • Zomer
🥧 Gemak