Hotspots Zaltbommel! 5 x uiteten in dit fijne plaatsje

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Bommel – zoals Zaltbommel door de locals wordt genoemd –  heeft een prachtige historische binnenstad en een paar heerlijke plekken om te eten. Verwacht hier geen gekkigheid of rare concepten. Hier wordt gewoon met veel aandacht en liefde gekookt. Linnen tafellakens, fijne stoelen, klassieke keukens. Daar houdt men het liever simpel, maar wel met de beste ingrediënten. Dit zijn volgens WijnSpijs de 5 beste restaurants in Zaltbommel.

Bommels Bakhuys

Dagelijks genieten van het ‘menu du jour’ uit eigen bakhuys! Woonden wij hier in de buurt, dan hadden we hier minstens een keer in de week gezeten. Minstens, want naast het menu, is er ook een lunchkaart met meer eigen baksels, salades en heerlijke soepen. Deze succesvolle bakkers werken met ingrediënten uit de buurt en laten die pure smaken spreken. Let op, beter vroeg aanschuiven, op is hier echt op!

Zaltbommel

Bommels Bakhuys
Gamerschestraat 55, Zaltbommel
0418 – 641 619

De Eetgelegenheid

Al ruim 15 jaar zwaaien Roberto en Nancy hier de scepter, en hoe. Roberto kookt – vanuit de deels open keuken – klassiek frans, met nu en dan een uitstapje naar een andere wereldkeuken. Nancy staat aan het roer van de bediening en in de klassieke huiskamersfeer worden bordjes van het hoogste niveau geserveerd. Uiteraard vergezeld van de lekkerste wijnen. Voor dat extra portie romantiek is er een open haard aanwezig. 😉

Zaltbommel

De Eetgelegenheid
Waterstraat 31, Zaltbommel
0418 – 515 018

Het allerleukste culinaire uitje is er ook in Zaltbommel! – klik hier voor alle informatie!

La Provence

Oh heerlijk. Even helemaal weg. Doe je ook weleens alsof je op vakantie bent en je morgen helemaal niet naar je werk hoeft? De beste plek om dat te doen is absoluut hier: La Provence. Prachtige Zuid Franse wijnen, een heerlijk rijk gedekte tafel en een oester in je hand. Ruik je daar nou een vleugje lavendel…?

Zaltbommel

 

La Provence 
Gamerschestraat 81, Zaltbommel
0418 – 514 070

Brasserie De Poorterij

Brasserie De Poorterij is één van de gezelligste plekken van Zaltbommel! Hier kun je genieten van lekkere klassieke gerechten bereid met pure en (h)eerlijke ingrediënten. Zin om na het eten nog iets leuks te doen? Neem een kijkje in het theater van De Poorterij.

Zaltbommel

Brasserie De Poorterij
Nieuwestraat 2, Zaltbommel
0418 – 726 810

Jeszebels

Wat een verrassing is de huisgemaakte pasta, prachtige wijnkaart en huiselijke sfeer! The place to be voor een cocktail of geniet op het terrasje van een heerlijke espresso en een zorgvuldig uitgekozen grappa. De liefde spat er vanaf!

Zaltbommel

Jeszebels
Waterstraat 28, Zaltbommel
0418 – 514 742

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?