Zandkoekjes zijn een klassieker voor bij de thee, ze zijn lekker en tegelijkertijd verrassend simpel om te maken.
In dit artikel lees je ook nog een aantal variatietips, zo kan je eindeloos afwisselen met dit zandkoekjes recept!
Variatietips, óók voor vegans!
- Chocoladekoekjes: smelt een reep chocolade au-bain-marie en roer deze door het beslag. Je kunt ook nog stukjes chocolade toevoegen, dan krijg je een soort chocolate chip cookies!
- Koekjes met noten: pecannoten, amandelen, walnoten en macademia’s zijn allemaal heerlijk door je koekjesdeeg. Hak de nootjes fijn en voeg ze aan het einde toe aan je deeg. Je kan ze ook fijn stampen in een theedoek, dat gaat sneller,
- Vegan zandkoekjes: je kan je zandkoekjes ook vegan maken door zandkoekjes zonder boter te maken. Gebruik in plaats van de boter bijvoorbeeld kokosolie, amandelolie of zonnebloemolie.
- Gemberkoekjes: je kan gemakkelijk gemberkoejes maken door verse gember door het deeg te raspen. Heerlijk pittig!
- Kaneelkoekjes: roer 1 á 2 theelepels kaneel door het beslag en je hebt heerlijke kaneelkoekjes!