Maak zelf volwassen ketchup voor bij de worst! Gebruik een trechter om hem in een oude glazen Heinz-fles te gieten voor het juiste gevoel. Lees snel verder om te lezen hoe je zelf ketchup maakt!

Zelfgemaakte Ketchup

2 from 2 votes
Course: SauzenCuisine: Amerikaans
Portie

1

Pot
Bereidingstijd

45

minutes

Dit ketchup recept gaat het goed doen op een BBQ in de zon, of op een lekkere hamburger met een berg frietjes ernaast. Deze ketchup zit bomvol smaak!

Ingrediënten

  • 1 kg 1 tomaten

  • Olie

  • 1 1 ui

  • 3 3 knoflooktenen

  • Snufje chilivlokken

  • 2 stuks 2 steranijs

  • 2 2 laurierblaadjes

  • 1 tl 1 gemalen koriander

  • 1 el 1 balsamicoazijn

  • Peper en zout

  • Suiker, desgewenst

Bereiding

  • Snijd de tomaten doormidden, bestrooi ze met zout, strijk olie erop en rooster ze 30 minuten in de oven op 200 °C.
  • Bak ondertussen de fijngehakte ui en knoflook samen met de kruiden op matig vuur. Giet de balsamicoazijn erover als de ui zacht is en neem de pan van het vuur.
  • Verwijder de laurierblaadjes en de steranijs.
  • Pureer de tomaten en ui tot een gladde massa die je ­vervolgens zeeft. Gebruik een spatel om het beter te kunnen zeven. Het ­tomaat-uimengsel dat in de zeef achterblijft smaakt niet slecht. Doe het bijvoorbeeld in de soep of vul er een omelet mee.
  • Reduceer de ketchup in een pan tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en desgewenst een beetje suiker. In de koelkast is de ketchup ongeveer 1 week houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Ketchup maken

Groente en Fruit – Recepten van Verse Oogst

Dit recept komt uit een ontzettend schattig boekje. Mooi vormgegeven met basic foto’s en toffe graphics. De recepturen zijn bedoeld voor mensen die graag naar de markt gaan en in het seizoen kopen. Ook voor mensen die in één keer de oogst uit de moestuin moeten binnen halen en geen idee hebben wat ze vervolgens met al die kilo’s tomaten en courgettes aan moeten.

Veel inspiratie dus (al miste ik wel wat soorten) en met name een lief cadeau voor de trotse bezitters van een moestuin; mensen die je beter te vriend kunt houden.  

Groente & fruit kookboek

Groente & Fruit

  • Auteur | Lotta Kühlhorn
  • Uitgever | Fontaine Uitgevers
  • Omvang | 192 pagina’s
  • ISBN | 9789059567627
  • Prijs | € 6,90

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten