Zelf passata maken is niet alleen heel erg leuk, maar ook ontzettend lekker.
Vers zijn tomaten ongelofelijk lekker, maar bij een overvloedige oogst is het aan te raden om een deel te conserveren door ze te wecken. Bij officiële passata wordt de schil weggegooid. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig en de schil geeft juist een lekkere smaak.
Met een goede blender krijg je een gladde passata waar geen schil meer in terug te vinden is. Hoe langer je de tomaten kookt, hoe dikker en intenser van smaak de saus wordt.
Als de potten op een koele donkere plek bewaard kun je deze tomatensaus járen bewaren.
Passata recept uit Seasons Moestuin
Dit recept voor zelfgemaakte passata komt uit Seasons Moestuin. Hét boek voor de beginnende moestuiner. Jessica Koomen tuiniert met de natuur mee. In dit boek en op haar Instagram geeft ze praktische tips hoe je een moestuin aanpakt zonder pesticiden en andere schadelijke middelen.
Ze vertelt je alles over het verbouwen, verwerken, drogen en inmaken van je oogst. Zoals het inmaken van je Oost Indische kers tot de lekkerste kappertjes ook.
- Boek | Seasons Moestuin
- Auteur | Jessica Koomen
- Uitgever | Nijgh & van Ditmar
- Release | 1 februari 2022
- ISBN | 9789038810614
- Bestel hem hier.