Gin Tonic homemade style | Maak je eigen tonic!

Laura Lemmers
Laura Lemmers

De gin-tonics zijn niet van de lucht.

Zelf gin maken – infuseren – of invliegen van dat ene speciale en exclusieve bounty eiland – een heus GT Festival, het kan allemaal.  Maar misschien wel veel origineler én authentieker is het zélf maken van je eigen tonic.

Je maakt niet alleen de absolute blits – het is nog verdomd lekker ook!

Zelf tonic maken!

Recept voor tonic siroop

uit het boek | Limonade, Fris & Snacks

voor ongeveer 400 ml siroop
  • 500 ml water
  • 150 gr kristalsuiker
  • 90 gr rietsuiker
  • 4 korrels piment – gekneusd
  • 3 jeneverbessen – gekneusd
  • 1 stengel citroengras – in reepjes
  • schil van 1/2 sinaasappel
  • schil van 1/2 citroen
  • schil van 1/2 limoen
  • 2 tl citroenzuur (drogist)
  • 1/4 tl zout
  • 1,5 el kinabast – tot poeder gemalen

Tonic Limoen

Kinawat?!

De bittere tonen in tonic komen van de kinabast. Een geneesmiddel dat oorspronkelijk uit Peru kwam, gebruikt tegen malaria. Spanjaarden haalden het naar Europa en de Britten maakten het wereldberoemd door het te mengen met suiker, sodawater en gin. Voor het maken van je eigen tonic is kinabast onmisbaar. Let op de dosering ervan, dat luistert vrij nauw. Kinabast koop je hier.

Zelf tonic maken

Aan de slag

Breng alle ingrediënten in het water aan de kook en laat ze een kwartiertje zachtjes doorkoken. Laat alles afkoelen en zeef het sap door een doek. Koel bewaren.

Aanlengen!

1 eetlepel siroop gemengd met 200 ml spuitwater levert een lekker bittere tonic op. Voor een echt feest voeg je een maatje van je favoriete Nederlandse gin en een schijfje limoen toe. Cheers!

Meer limonade en ice tea recepten
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!