De gin-tonics zijn niet van de lucht.

Zelf gin maken – infuseren – of invliegen van dat ene speciale en exclusieve bounty eiland – een heus GT Festival, het kan allemaal.  Maar misschien wel veel origineler en authentieker is het zélf maken van je eigen tonic. Je maakt niet alleen de absolute blits – het is nog verdomd lekker ook!

Tonic siroop

0 from 0 votes
Course: DrankCuisine: Spaans
Portie

400

ml Siroop
Bereidingstijd

30

minutes

De bittere tonen in tonic komen van de kinabast. Een geneesmiddel dat oorspronkelijk uit Peru kwam, gebruikt tegen malaria. Spanjaarden haalden het naar Europa en de Britten maakten het wereldberoemd door het te mengen met suiker, sodawater en gin. Voor het maken van je eigen tonic is kinabast onmisbaar. Let op de dosering ervan, dat luistert vrij nauw. Kinabast koop je hier.

Ingrediënten

  • 500 ml 500 water

  • 150 gram 150 kristalsuiker

  • 90 gram 90 rietsuiker

  • 4 4 korrels piment – gekneusd

  • 3 3 jeneverbessen – gekneusd

  • 1 1 stengel citroengras – in reepjes

  • 1/2 1/2 sinaasappel, schil

  • 1/2 1/2 citroen, schil

  • 1/2 1/2 limoen, schil

  • 2 tl 2 citroenzuur (drogist)

  • 1/4 tl 1/4 zout

  • 1,5 gram 1,5 kinabast – tot poeder gemalen

Bereiding

  • Breng alle ingrediënten in het water aan de kook en laat ze een kwartiertje zachtjes doorkoken. Laat alles afkoelen en zeef het sap door een doek. Koel bewaren.

    1 eetlepel siroop gemengd met 200 ml spuitwater levert een lekker bittere tonic op. Voor een echt feest voeg je een maatje van je favoriete Nederlandse gin en een schijfje limoen toe. Cheers!

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

'Limonade, fris & snacks' van Tove Nilsson

Dit recept komt uit 'Limonade, fris & snacks' van Tove Nilsson. Een heerlijk boek met de lekkerste dorstlessers!

Limonade, fris & snacks boek
  • Auteur | Tove Nilsson
  • Uitgever | Good Cook
  • Omvang | 350 pagina’s
  • ISBN | 978 94 6143 142 4
  • Prijs | €18,50

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten