Gin Tonic Homemade Style – Maak je eigen tonic!

De Gin-Tonic’s zijn niet van de lucht en de hype bevindt zich op zijn absolute hoogtepunt. Zelf Gin maken – infuseren – of invliegen van dat ene speciale en exclusieve bounty eiland – een heus GT Festival, het kan allemaal.
Voordat de zomer afgelopen is moet je daarom dit recept maken. Je maakt niet alleen de absolute blits – het is nog verdomd lekker ook!

Tonic Siroop | Tove Nilsson

uit het boek – Limonade, Fris & Snacks

Men neme, voor ongeveer 400 ml
  • 500 ml water
  • 150 gr kristalsuiker
  • 90 gr rietsuiker
  • 4 korrels piment – gekneusd
  • 3 jeneverbessen – gekneusd
  • 1 stengel citroengras – in reepjes
  • schil van 1/2 sinaasappel
  • schil van 1/2 citroen
  • schil van 1/2 limoen
  • 2 tl citroenzuur (drogist)
  • 1/4 tl zout
  • 1,5 el kinabast – tot poeder gemalen

Tonic Limoen

Kinawat?!

De bittere tonen in tonic komen van de kinabast. Een geneesmiddel dat oorspronkelijk uit Peru kwam, gebruikt tegen malaria. Spanjaarden haalden het naar Europa en de Britten maakten het wereldberoemd door het te mengen met suiker, sodawater en gin. Voor het maken van je eigen tonic is kinabast onmisbaar. Let op de dosering ervan, dat luistert vrij nauw. Kinabast koop je hier.

Zelf tonic maken

Aan De Slag

Breng alle ingrediënten in het water aan de kook en laat ze een kwartiertje zachtjes doorkoken. Laat alles afkoelen en zeef het sap door een doek. Koel bewaren.

Aanlengen!

1 eetlepel siroop gemengd met 200 ml spuitwater levert een lekker bittere tonic op. Voor een echt feest voeg je een maatje van je favoriete Gin en een schijfje limoen toe. Cheers!

Meer Limonade en Ice Tea recepten om zelf te maken? Klik hier.

limonade, fris & snacks

Verder lezen? Wellicht vind je dit ook leuk:

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons