Zoete aardappel stamppot. Dat is eens iets anders dan een normale stamppot en koken met zoete aardappel, dat zouden we vaker moeten doen, toch?
Deze publiekslieveling is soepel, romig en zijdezacht. Het belangrijkste is dat het absoluut heerlijk is. De hartige smaak vult de natuurlijke zoetheid van de zoete aardappel perfect aan.
Kun je geen genoeg krijgen van stamppotten? Bekijk dan deze stamppot recepten! Oh en trouwens… er komen nog mooie foto’s aan voor dit recept zodra we hem zelf hebben gekookt!
Lees snel verder voor het recept!
Wat eet je met zoete aardappel stamppot?
Wat is lekker om door de zoete aardappel stamppot heen te doen? Wat dacht je van:
- Rozemarijn
- Tijm
- Fijngesneden salie
- Gebakken spekjes
- Gehakte noten
- Parmezaanse kaas
Zoete aardappel stamppot is het lekkerst met sterkere smaken. Hij is behoorlijk heftig van smaak en heeft dus de neiging om te overheersen als je er niet iets krachtigs tegenover zet.
Combineer het dus met gebakken of gegrild roodvlees, gebakken of geroosterde kip of eventueel met gebakken vis.
Dit betekent niet dat alleen carnivoren kunnen genieten van deze stamppot. Hij is ook heerlijke met gebakken, gegrilde of geroosterde groenten. Hij gaat ook prima met vleesvervangers, zolang je deze maar goed op smaak brengt. Eet smakelijk!