Zomerse moestuintaart

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Engels
Portie

1

Taart
Bereidingstijd

40

minuten

Deze taart mag je zoveel aanpassen, variëren en interpreteren als je wilt. Ik heb gewoon alles wat groen en gezond is uit de tuin gehaald en op bladerdeeg gelegd, dat wat mij betreft een zeer geschikte ondergrond is. Zonder het deeg zou dit een lichte verfijnde salade zijn.

Leg de groenten op geroosterd brood voor een kleurrijke bruschetta of voeg toe aan een lichte kippenbouillon voor een prachtige soep. De hoeveelheden zijn een leidraad. Als je niet dol bent op tuinbonen kun je ook asperges gebruiken. Pittige rucola is een geweldig alternatief voor de Oost-Indische kers, en welke kruiden je gebruikt, mag je helemaal zelf weten.

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg (ongeveer 25 x 15 cm)

  • 3 - 4 kleine of middelgrote courgettes, in plakjes van 1 cm dik

  • Zout en versgemalen zwarte peper

  • 0,5 onbespoten citroen, schil geraspt en bewaar de citroen voor het sap

  • 4 el extra vergine olijfolie

  • 300 gram tuinbonen in de peul

  • 2 - 3 handen vol heel verse erwten in de peul (of neem diepvrieserwten)

  • 100 gram feta

  • 4 - 6 lente-uitjes, schoongemaakt

  • Wat van de volgende kruiden; bieslook (sprietjes en bloemen), venkel (groen en bloemen), muntblaadjes, Oost-Indische kers, tijmblaadjes

aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat die groot genoeg is voor voor het bladerdeeg met bakpapier. Leg het deeg erop en kerf op 2 cm van de rand rondom voorzichtig in. Zet de bakplaat in de oven en bak het deeg 18-25 minuten, het deeg gerezen en goudbruin is.
  • Haal uit de oven en druk het deeg binnen de rand voorzichtig naar beneden. Het deeg zal breken, maar dat is de bedoeling.
  • Verwarm de grill op de hoogste stand. Verdeel de courgettes over een grote, platte bakplaat. Bestrooi met flink wat zout en peper en de geraspte citroenschil en besprenkel met de helft van de olijfolie.
  • Meng de courgette door de olie zodat de plakjes aan kanten zijn bedekt en verdeel vervolgens in een enkele laag over de bakplaat.
  • Zet de bakplaat 6 tot 8 minuten onder de grill, keer halverwege en bak tot de courgette aan beide kanten goudbruin en geroosterd is.
  • Haal uit de oven en laat iets afkoelen.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Time van Gill Meller

Ochtend, middag, avond, elke dag heeft dezelfde indeling. Wat niet vaststaat is wat je elke dag eet, dit blijkt soms zelfs een lastige vraag. Kookboek Time begeleid je door de dagen en de seizoenen, er zijn recepten voor de ochtend, middag en avond.

Van oorsprong is het een kookboek, maar gezien de plaatjes zou het ook als fotoboek door kunnen. Je vind de mooiste plaatjes en krijgt een kijkje in de meest diverse, en dus ook jaloersmakende keukens. Welke hobbykok vind gluren bij de buren nu niet leuk?

Hier alvast een voorproefje van Gill Miller! Probeer deze gevulde pompoen met bloedworst en fazant of gevulde pompoen met parelgort, en deze gebraden patrijs uit zijn kookboek Gather.

Time kookboek

Time

  • Auteur | Gill Meller
  • Uitgever | Good Cook
  • Omvang | 320 pagina's
  • ISBN | 9789461431967
  • Prijs | €15,-

🍾 Gelegenheid

 •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten

 •  •  •  •