Naast die ene topzaak is er nog veel meer te doen in Zwolle op culinair gebied. De ene tent is nog leuker dan de andere. Foodies die in Zwolle rediseren worden verwend, dat is een ding dat zeker is. Dit zijn naar onze mening de leukste en beste restaurants in Zwolle!

In Den Hoofdwacht

Wat zit je hier toch fijn. In de zomer natuurlijk op het terras op de Markt, maar ook binnen is het aangenaam, verzorgd en gezellig. Alle elegante bordjes in deze wijnbar kosten slechts €9,- en daar is dan natuurlijk een ruime keuze uit bijpassende wijnen bij. Wij zijn hier niet weg te slaan en meestal hoeft dat ook niet, want op vrijdag en zaterdag geopend tot 03:00 uur.

Zwolle

In Den Hoofdwacht
Grote Markt 20, Zwolle
038 – 338 0626

Bistronomie Vidiveni

In deze moderne en betaalbare bistronomie wordt gekookt volgens de principes van Slow Food. Dat betekend dat er onder anderen gewerkt wordt met lokale, seizoensgebonden, eerlijke en herleidbare producten. Bijvoorbeeld met wijn uit Twente. Leuk! Het interieur is ruim en lekker fris.

Bistronomie Vidiveni
Jufferenwal 15, Zwolle
038 – 421 1995

Bezoek deze fijne plekjes allemaal tijdens de WijnSpijs Wandeling in Zwolle op 8 april! Koop je kaartje hier!

Da Nini

Bij Da Nini kun je genieten van eigentijdse gerechten met een verassende twist! Duurzaamheid en originaliteit zijn erg belangrijk. Wie eenmaal plaatsneemt op het zonnige terras voor een glas wijn, blijft vast en zeker plakken voor een 5-gangen diner!

 

ZòXander

Spannende gerechten met een wereldse twist. Kleurrijke bordjes, veel smaken en rijke structuren. Hier eten is een feestje voor alle zintuigen. Eigenaar Martijn haalt zijn inspiratie uit alle windstreken en dat is duidelijk te proeven en te zien!

ZòXander 
Rode Torenplein 16, Zwolle
038 – 423 1310

Bistro Pampus

De ‘smaak’ staat centraal bij Bistro Pampus. En dus worden alle klassiekers huisgemaakt – van kroketten tot paté! Ook de bijpassende wijnen worden zorgvuldig uitgekozen. Tof!

Bistro Pampus
Kamperstraat 40, Zwolle
038 – 421 3097

Gelagkamer Hoogh

Warme sfeer en ongedwongen gezelligheid. Flink borrelen, uitgebreid dineren, het kan allemaal. Veel betaalbare wijnen per glas en ook op de tap is van alles te proeven. Wend je gerust tot een van de kelners als je er niet uitkomt. Ze zijn bijzonder behulpzaam en goed geïnformeerd.

Gelagkamer Hoogh
Sassenstraat 3, Zwolle
038 – 421 7670

Het allerleukste culinaire uitje is er natuurlijk ook in de culinaire hoofdstad! Klik hier voor alle informatie!

Restaurant W

Restaurant W is gevestigd in het chique Bilderberg Grand Hotel Wientjes en je waant je hier een heuse Sissi. Een oprijlaan, statige pand en enorme brede trappen maken het plaatje compleet.  De kaart is niet persé heel spannend, maar de gerechten zijn goed. Ingrediënten uit de buurt, biologisch en de porties ruim. Ruim is ook de wijnselectie. Lekker hoor.

Restaurant W
Stationsweg 7, Zwolle
038 – 425 4254