Cityguide | 9 x het allerleukste van Zwolle

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Naast die ene topzaak is er nog veel meer te doen in Zwolle op culinair gebied. De ene tent is nog leuker dan de andere. Foodies in Zwolle worden verwend, dat is een ding dat zeker is. Dit zijn de leukste, gezelligste en beste restaurants in Zwolle!

Hofvliet Villa

Super gezellige stadsbrasserie aan de Zwolse grachten met naast een prachtig omgeving, heerlijke taartjes en ander lekkers. Ook kun je hier na de lunch bijvoorbeeld een sloepje huren.

Hofvliet Villa Zwolle

Hofvliet Villa 
Pannekoekendijk 6, Zwolle

Bokkers te Buiten

Feestje om hier aan te schuiven. Wanneer je (zoals wij) altijd precies wilt weten wat er op je bord ligt en waarom ben je hier aan het juiste adres. De bediening legt je graag en tot in de puntjes uit wat er op je bord ligt en welke wijn er daarom bij past. Mooi restaurant op een prachtige plek in Zwolle.

Bokkers te Buiten Zwolle

Bokkers te Buiten 
Rode Torenplein 16, Zwolle

Matbar

Matbar is een exotische verrassing tussen de andere horeca in Zwolle. Dit stoere eetcafe plus richt zich namelijk op de Scandinavische keuken. Lekker doorgevoerd in een licht grenen en pastelkleurig minimalistisch interieur. Met op het betaalbare menu leuke biertjes en gulle gerechten.

Matbar Zwolle

Matbar
Luttekestraat 33, Zwolle

Het Vliegerhuys

Wanneer je in de zomer een plek zoekt om buiten te eten is dit the place to be. In de romantische stadstuin eet je tussen het groen in een ruim opgezette en rijk gedekte tafels. Sowieso is dit een prachtige zaak die met veel zorg is ingericht, bijzondere kunst aan de muur en prachtige oude details van het pand zijn mooi bewaard gebleven. Niet gek dat veel mensen hier hun bruiloft vieren.


Het Vliegerhuys 

Nieuwstraat 55, Zwolle

Coperto Restobar

Waanzinnig mooi restaurant naast het station. Handig! Het restaurant straalt een soort internationale allure uit en is rijkelijk en prachtig uitgedost, ideaal voor een date of wanneer je je gasten een beetje wilt imponeren. Ook de bordjes van chef Remco Jansen zijn stuk voor stuk plaatjes.

Coperto Zwolle

Coperto Restobar
Stationsweg 9, Zwolle

Koperen Kees

Hier eten voor of na de voorstelling is een aanrader, maar ook ‘gewoon’ is een goed idee! Het sateetje van Kees is altijd goed. Maarrr… het theatermenu is veel spannender én leuker vinden wij. Elke maand anders maar altijd mooie producten uit het seizoen zoals sliptong met citroen en olijven, tomatensalade met buffelmozzarella of aardbeien met sabayon vodka en zwarte peper. Lekker man!

Koperen Kees

Koperen Kees 
Spinhuisplein 14, Zwolle

Bistronomie Vidiveni

In deze moderne en betaalbare bistronomie wordt gekookt volgens de principes van Slow Food. Dat betekent dat er onder anderen gewerkt wordt met lokale, seizoensgebonden, eerlijke en herleidbare producten. Bijvoorbeeld met wijn uit Twente. Leuk! Het interieur is ruim en lekker fris.

Bistronomie Vidiveni
Jufferenwal 15, Zwolle

Bistro Pampus

De smaak staat centraal bij onze favoriete bistro Pampus. En dus worden alle klassiekers huisgemaakt – van kroketten tot paté! Ook de bijpassende wijnen worden zorgvuldig uitgekozen. Tof!

Bistro Pampus
Kamperstraat 40, Zwolle

Restaurant W

Restaurant W is gevestigd in het chique Bilderberg Grand Hotel Wientjes en je waant je hier een heuse Sissi. Een oprijlaan, statige pand en enorme brede trappen maken het plaatje compleet.  De kaart is niet persé heel spannend, maar de gerechten zijn goed. Ingrediënten uit de buurt, biologisch en de porties ruim. Ruim is ook de wijnselectie. Lekker hoor.

Restaurant W
Stationsweg 7, Zwolle

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?