0

Restaurants in Leiden Avond

Zoek restaurants op:

En/of op prijsniveau

De leukste culinaire belevingen in Leiden Avond:


WijnSpijs Wandelingen Surprise Dinners Walking Dinner

Jouw selectie restaurants op de kaart


Over restaurants Leiden Avond

Al wandelend door Leiden ontdek je maar liefst 13 musea op loopafstand van elkaar. De cultuurliefhebber komt hier dus zeker aan zijn trekken. Maar vergeet ook de grachten en singels niet en een levendig centrum met verschillende leuke winkels, terrassen en restaurants. Deze historische stad heeft voor iedereen wat te bieden en door een culinaire wandeling bekijk je de stad en verschillende restaurants eens door een andere bril.

Een van de bekendste musea in Leiden is het Museum Volkenkunde. In dit museum vind je kunstschatten van verschillende landen over de hele wereld. Je maakt kennis met gebruiksvoorwerpen uit onder andere Indonesië, Nieuw Guinea, Afrika en Siberië. En met regelmatig een thematische tentoonstelling is er keer op keer wat nieuws te beleven.

Wanneer je door de binnenstad van Leiden wandelt kan de shopliefhebber zijn hart ophalen. Niet alleen vanwege de grotere winkelketens, maar ook vanwege de boetiekjes en speciaalzaken. Als je op zoek bent naar unieke meubels, antiek of curiosa dan moet je zeker een kijkje nemen rondom de Burgsteeg en de Nieuwstraat. Van al dat wandelen en shoppen krijg je trek. Gelukkig vind je ook de leukste restaurantjes in deze straatjes, dus even lekker relaxen met een kop koffie of thee is geen enkel probleem.

Leiden is eigenlijk één groot openlucht museum, met tientallen monumenten om te bezichtigen. Neem bijvoorbeeld De Leidse Waag aan de Aalmarkt in de binnenstad. Vroeger kruisten hier drie wateren, de perfecte plek voor een waag. De eerste waag die gebouwd werd was van hout en deze werd in de 17e eeuw vervangen door de huidige waag. Inmiddels kun je in dit gebouw genieten van lekker eten, want de Leidse Waag doet nu dienst als restaurant.

Wil je nog meer van Leiden zien, dan is een culinaire wandeling door de stad een absolute aanrader. Al wandelend langs schitterende gevels, door pittoreske straatjes en langs mooie pleintjes stop je keer op keer bij leuke restaurants. Hier geniet je van heerlijke spijzen en wijnen voordat je weer verder wandelt. Zo ervaar je Leiden op z’n best.