0

Restaurants Oisterwijk - Bos


WijnSpijs organiseert de volgende evenementen in Oisterwijk - Bos:

Restaurants in Oisterwijk - Bos

Boshuys Hermitage

Bos-Restaurant ...

Meneer Van Eijck

Boschoord

Klein Speik

Het Boscafé

De Rode Lelie

Plattegrond


Beschrijving

Het gebied tussen Tilburg, Eindhoven en ’s Hertogenbosch wordt ook wel het Groene Woud genoemd, en laat het Oisterwijk Bos daar nu precies middenin liggen. Een schitterende omgeving om te wandelen en van de natuur te genieten. Dat kan natuurlijk ook uitstekend in combinatie met een culinaire wandeling. In dit natuurgebied zijn namelijk ook verschillende goede restaurants gevestigd, waar je een heerlijke wandeling langs kunt maken.

In Oisterwijk Bos zie je de natuur op zijn mooist: bossen, vennen en moeras. Ga tijdens het wandelen op zoek naar spechten, aalscholvers, reeën en andere dieren. Elk seizoen heeft zijn charme in deze omgeving en Natuurmonumenten zorgt ervoor dat dit gebied op z’n mooist blijft.

Omgevallen bomen worden bijvoorbeeld niet weggehaald, maar blijven liggen. Hierop groeien dan weer paddenstoelen en varens en vinden insecten een woonruimte. Vogels en kleine zoogdieren zijn dol op insecten en komen hier dus weer op af. Tijdens het wandelen ontdek je zo meer en meer verschillende planten en dieren.

Stop tijdens je wandeling bij een restaurantje voor een beker warme chocolademelk met slagroom in de winter of juist een verfrissend drankje in de zomer. Als je langs de vennen in dit natuurgebied wandelt kom je veel verschillende vogels tegen zoals de fuut, de ijsvogel, de tafeleend en de kuifeend, maar let ook op de bijzondere planten zoals het oeverkuid, moerashersthooi en sieralgen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Oisterwijkse bossen te verkennen. Er zijn verschillende wandelroutes van verschillende lengtes en je hebt ook de mogelijkheid om op de fiets van de omgeving te genieten. Wanneer je voorkeur uitgaat naar wandelen, kun je overwegen om dit natuurgebied te leren kennen door een culinaire wandeling te maken. Wandelen door het bos en af en toe stoppen bij een goed restaurant om daar te genieten van een lekker gerecht met een bijpassende wijn. Daarna kun je weer verder de natuur in om bij het volgende restaurant opnieuw getrakteerd te worden. Dat is zowel de inwendige als de uitwendige mens verwennen met het beste van de natuur!