0

Originele wijnreis in Oostenrijk

Go Back

Ontdek het prachtige Oostenrijk en haar wijnen

Ontdek Oost Europese wijnen in het prachtige Wenen

Ontdek meer dan zestig wijnen, vier wijnhuizen, twee wijnlanden en drie totaal verschillende wijnstreken tijdens dit culinaire wijnweekend in het prachtige Oostenrijk (en Hongarije).

Weinakademiker en dipWSET Mario Tertschnig neemt je mee naar de geboorteplaats van zijn overgrootvader Wenen - en laat je kennismaken met de zuivere wijnen van dit waanzinnig mooie wijngebied.

Tijdens deze korte trip wordt je even helemaal onder gedompeld in de wijnen van Oostenrijk en Hongarije. Alles wat je wilde weten over de wijnen van Oost Europa en meer. Je gids weet alles over de wijnen, maar ook over de mensen, de streek en de gebruiken.

Even een weekend een andere verfrissende omgeving? Op zoek naar inspiratie & fantastische wijnen? Boek deze wijnreis en de wereld van Oost Europese wijnen gaat voor je open!

Zo ziet je weekend er ongeveer uit!

Dag 1 – vrijdag 1 juni 2018

Na aankomst in Wenen reis je per City Airport Train naar het hartje van de stad. Hier in een van de meest populaire districten van Wenen – Wien Döbling - ligt ons viersterren hotel Derag Livinghotel Kaiser Franz Joseph.

Maak het jezelf maar gemakkelijk want je de komende dagen blijft je koffer op één plek. Geen gesjouw meer.

We trappen dit weekend direct af in stijl met een gezamenlijk welkomstdiner in het
wereldberoemde Zwölf-Apostelkeller in de binnenstad van Wenen

Dag 2 – zaterdag 2 juni 2018

Na een uitgebreid ontbijt in het hotel vertrekken we richting Furth. Hier bezoeken we UNESCO werelderfgoed Benedictijner Abdij Göttweig. Na een rondleiding verterkken we naar Wachau.

Hier lunchen we bij Hofmeisterei Hirtzberger Wösendorf. De zoon van de befaamde Franz Hirtzberger, Mathias zal ons hier rondleiden en uiteraard proeven we de wijnen.

In de middag maken we een fantastische boottocht over de Donau, waarbij we de wijngaarden verkennen per boot!

Na deze prachtige eerste dag staat er in de avond een diner op ons te wachten in een van de gezellige restaurants van Wenen.

Dag 3 - zondag 3 juni 2018

Vandaag weer een bijzonder programma. Na het ontbijt en koffie vertrekken we naar het Third Man Musea. Een stap terug in de tijd Aansluitend een heus Zitherconcert en we gaan zelf aan de slag met een Zitherworkshop van Cornelia Mayer.

Na een heerlijke lunch vertrekken we een naar een wijndomein in Wenen. Het diner staat deze avond in het teken van een originele Oostenrijkse Heuriger.

Dag 4 - maandag 4 juni 2018

Alweer de laatste dag! Na het ontbijt daarom vlug aan de slag met een rondleiding en proeverij bij Weingut Weninger, zo’n 1,5 uur rijden van het hotel.

We lunchen in een typische Hongaarse Csárda. Weer een stukje rijden en dan zijn we alweer bij Judith Beck aangekomen. Hier in Gols, Oostenrijks grootste wijnbouw gemeente, vertelt Judith over haar bedrijf en de biologische en biodynamische wijnbouw. Na een proeverij en rondleiding worden jullie alweer afgezet op het vliegveld van Wenen. Tenzij je nog niet naar huis wilt natuurlijk…

Reserveren

Prijs: € 775,00 p.p.

Datum
1 tot 4 juni 2018 

Prijs 
€ 775
€ 25 reserveringskosten 
€ 110 toeslag bij éénpersoonsboekingen

let op -> de reis gaat door bij 14 personen!

Vervoer van en naar Oostenrijk 
De reis van en naar Oostenrijk is voor eigen rekening en naar eigen inzicht. 
Reis je per vliegtuig, dan raden wij de volgende vluchten aan: 

Keulen (www.eurowings.com), Düsseldorf (www.austrian.com of www.lufthansa.com), Rotterdam (www.transavia.com), Amsterdam (www.klm.com of www.austrian.com).

Vervoer tijdens de reis 
Alle vervoer tijdens de reis - inclusief transfer vanaf het vliegveld - zijn inclusief. Je kunt gebruik maken van je persoonlijke driedaagse openbaar vervoer pas die we je al thuis toesturen. 

Inbegrepen 

  • 3 overnachtingen in Wenen inclusief ontbijt in ****Derag Living Hotel Kaiser Franz Joseph
  • 3 keer lunch inclusief wijnarrangement
  • 3 keer diner inclusief wijnarrangement
  • alle transfers in Oostenrijk gedurende het programma
  • culturele bezienswaardigheden en highlights Wenen
  • culinaire verrassingen en uitleg over de Oostenrijkse cultuur

Niet inbegrepen 

  • Heen- en terugreis 
  • Drankjes en snacks niet genoemd onder het kopje 'inbegrepen'. 
  • Verzekeringen 
  • Persoonlijke uitgaven

Voor vragen kun je contact opnemen gerard@wijnspijs.nl