Zo ziet het programma er ongeveer uit
Dag 1 – vrijdag 8 oktober 2021
We halen je in de ochtend van 8 oktober op van het vliegveld Fiumicino van Rome en gaan direct van start! Onderweg naar onze prachtige villa doen we ons eerste wijndomein aan.
Castello di Corbara ligt tussen Orvieto en Todi aan een prachtig stuwmeer. Hier maken we kennis met een enkele typische Umbrische druivenrassen, zoals de Grechetto, de Orvieto Classico Superiore en natuurlijk de Sangiovese. Castello di Corbara produceert een aantal bijzondere wijnen, waaronder een prachtige volle witte Grechetto-Sauvignon Blanc (‘Orzalume’) en een mooi volle Sangiovese Riserva (‘Calistri’). Een rondleiding van de cantina wordt afgesloten door een proeverij met lekkere bijpassende hapjes.
Na dit eerste wijnhuis leiden we je rond door het lieflijke stadje Orvieto, waar u de prachtige Duomo kunt bewonderen en daarna gaan we lekker eten. Daarna reiden we naar onze verblijf Casa San Carlo en ga je genieten van een welverdiende nachtrust na deze mooie eerste dag!
********************
Dag 2 – zaterdag 9 oktober 2021
Na het lekkere ontbijtje vertrekken we naar Montefalco, ook wel ‘het balkon van Umbrië’ genoemd, vanwege het fenomenale uitzicht over steden als Assisi en Spello. Daarnaast is Montelfalco de bakermat van dè DOCG-wijn de Sagrantino di Montefalco, een geweldige rode wijn, beroemd en geliefd vanwege zijn kracht en tannine!
Bij het sympathieke biologische wijnhuis Antonelli San Marco krijgt u eerst een rondleiding door de cantina en natuurlijk een proeverij. Daarna rijden we naar het dorp Montefalco voor een heerlijke lunch aan het centrale ‘Piazza’ om vervolgens wijnhuis Dionigi te bezoeken. Hun indrukwekkende wijnkelders zijn een ervaring op zich, en hun wijnen geweldig.
Aan het einde van de middag keren we terug naar Casa San Carlo waar u even kunt bijkomen voor het diner, dat wordt genoten in een lokale trattoria: Il Vecchio Frantoio (de oude olijfmolen).
********************
Dag 3 – Zondag 10 oktober 2021
Na het ontbijt vertrekt u naar het nabijgelegen wijnhuis ‘Cantina Ravazzi’, dat officieel nét over de grens met Toscane ligt. Hier proef je een heerlijke Chianti Classico Riserva DOCG en de prijswinnende rode wijn Prezioso! Beste rode wijn van Italië in 2016 en maar liefst 97 punten van wijnkenner Luca Maroni.
Na deze ervaring is het tijd voor de WijnSpijs Lunch! Bij het charmante Bistrot Del Duca serveert chef Christian Palazzi je een heerlijk biologische twee gangenmenu. Tijdens de lunch serveert Torben bij elke gang twee verschillende wijnen en ontdekken jullie samen welke wijn net even beter past. Een echte WijnSpijs lunch!
Na de lunch kun je heerlijk wandelen door de straten en steegjes van dit mooie stadje. Bewonder de fresco van Pietro Vannucci, de leermeester van Rafael, en de uitzichten. Shoppen of een terrasje pakken? Het kan allemaal.
Aan het eind van de dag wordt je terug gebracht naar de villa. Waar een feestelijk afscheidsmaal klaar staat in de vorm van een licht buffet met soep en salades.
********************
Dag 4 – Maandag 11 oktober 2021
Met de smaak van alle indrukwekkende wijnen die je hebt geproefd nog op je tong, is het na het gemeenschappelijke ontbijt weer tijd om naar de luchthaven te vertrekken.
********************