Wijnreizen WijnSpijs

Wijn & Truffel reis Piemonte van 22 t/m 25 oktober 2021

Het ultieme verwen-wijnspijs langweekend in Piemonte

22 oktober
710 per persoon
Gelijk boeken
Culinaire reizen > Italië > Wijn & Truffel reis Piemonte van 22 t/m 25 oktober 2021

de planning

Wijn & Truffel reis | Piemonte / uitverkocht

 • Wijnreizen Paradijs voor foodies

  Paradijs voor foodies

  Foodies weten het al lang. Italianen hebben het goed voor elkaar. Kosten noch moeite worden gespaard en alles is okay, als het eten en drinken maar goed is. Weleens een Italiaan bij de MacDonalds gezien? Precies.

  Tijdens deze bijzondere reis staan niet alleen de heerlijke wijnen in de spotlight. Zo ga je ook witte truffels zoeken én eten!
  Er staat ook een uitgebreide kookcursus op het programma! Foodie Paradise!
  Piemonte lijkt wel een soort culinair epicentrum te zijn. Naast fantastische chocolade (Caffarel, Nutella en Ferrero Rocher komen hier vandaan), negen verschillende DOP kazen, Barolo’s, Barberesco en Vermouth is hier ook de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen gevestigd. Bekend met Slow Food Movement? Jawel. Ook die is hier begonnen.

  Dit is onze TOP wijnreis!! Ga je mee?
 • Wijnreizen Op het programma:

  Op het programma:

  Vrijdag 22 oktober
  Aankomst op vliegveld. We organiseren alleen een transfer voor de gasten die met de KLM-vlucht van 11.15 uur aankomen vanaf Schiphol. Daarna hebben we een stadswandeling door Turijn - de tweede stad van Noord Italie en vol met culinaire cadeautjes, sterrenrestaurants, foodhallen en de betere cafes. De stadswandeling is onder leiding van een officiële stadsgids van Turijn. We nemen pauze bij Il Bicerin voor de beroemde koffie/chocolade. Vervolgens rijden we met onze bus ons hotel, Casa Nicolini in Langhe. Even lekker ontspannen!

  Zaterdag 23 oktober
  Vandaag staat een hele toffe kookcursus op het programma bij Marchesi di Barolo onder leiding van een Italiaanse chef. Marchesi di Barolo is chique en produceert de beste wijnen in de Barolo streek. Na de kooklessen staat een uitgebreide lunch op het programma.

  In de namiddag wandelen we nog even door Barolo. Hierna vertrekken we naar Alba (de Nutella stad), nu geheel in het teken van witte truffel. Onder leiding van een officiële bezoeken we de stad. We zijn in Alba tijdens de beroemde truffelfeesten (Fiera del Tartufo). De stad staat vol met standjes met truffel gerechten en ander lekkers uit dit gebied.

  Op deze dag is er geen diner gepland.

  Zondag 24 oktober
  In de ochtend hebben we een 'degustazione' bij Baldi. Daarna gaan we truffels zoeken! Natuurlijk krijgen we uitleg over het gebied en de witte truffels. Denk eraan om goede stevige schoenen mee te nemen. We wandelen door de bossen. Wanneer we terugkomen bij de truffelboer gaan we genieten van een pasta lunch en natuurlijk witte truffels. In de middag gaan we langs Barbaresco voor koffie of een glaasje Barolo. In de avond is geen diner gepland. Er zijn echter twee mogelijkheden om te te dineren in of vlakbij het hotel (facultatief).

  Maandag 25 oktober
  Na het ontbijt brengen wij je weer naar het vliegveld van Turijn, waar we afscheid nemen.
 • Wijnreizen Inbegrepen in de prijs:

  Inbegrepen in de prijs:

  - 3 nachten in het prachtige en luxe hotel Casa Nicolini in het hart van Le Langhe
  - 3 x ontbijt
  - 1 x stadswandeling Turijn met officiële stads gids van Turijn
  - 1 x bezoek aan Alba (truffel feesten) met officiële gids van Alba
  - 1 x 4-gangen diner incl. wijn en water in Hotel & Restaurant Casa Nicolini
  - 1 x truffel zoeken met truffel proeverij + pasta lunch
  - 1 x cooking class & degustazione vini (= wijnproeverij) bij Marchesi di Barolo. Dit is inclusief een uitgebreide en hele exclusieve kookles olv Italiaanse chef + lunch met de Barolo wijnen
  - 1 x wijnproeverij Barbera
  - bus gedurende de gehele reis vanaf vliegveld Turijn
  - gids gedurende de gehele reis
  - transfer van vliegveld Turijn om 11.15 op vrijdag en naar het vliegveld van Turijn om ca. 08.40 uur op maandag

  NB. als gasten op andere tijden willen aankomen of vertrekken behoren ze zelf het vervoer te regelen. Vaak willen gasten ook met de eigen auto komen. Dit kan natuurlijk ook.
 • Wijnreizen Niet inbegrepen in de prijs:

  Niet inbegrepen in de prijs:

  - Toeristenbelasting circa € 2,50 p.p.p.n.
  - Extra drankjes tijdens diners en wijnproeverijen
  - Vluchten (ons advies: KLM vlucht van Schiphol naar Turijn)
  - Reisverzekering
  - En alles wat verder niet vermeld staat onder ‘inbegrepen’

Jouw culinaire trip boeken

Kosten en betalen

Deze wijnreis dwars door Noord Italië is alleen voor echte lekkerbekken. Van 22 t/m 25 oktober 2021 kan jij een heel weekend lang genieten van de beste producten van Piemonte. Piemonte is bekend om haar rode wijnen als Barolo, Barbaresco en Barbera.
Reserveren

Reserveer alvast je plek, voordat het vol zit!

Wijnreizen Trip

Wat kun je verwachten?

Algemene informatie

Wat moet je nog meer weten?

Praktische info

 

Datum 22 tot en met 25 oktober 2021 UITVERKOCHT!

Prijs € 710,- per persoon op basis van een 2-persoons kamer.

Transfers van en naar het vliegveld worden door ons geregeld en zijn in de prijs inbegrepen voor uitsluitend de KLM vlucht vanaf Schiphol (aankomst 11:15 uur) en retourvlucht die vertrekt om 11.40u op maandagochtend.

Toeslag 1-persoonskamer €150.

€ 25,00 reserveringskosten (éénmalig per boeking).

Wil je ons nog iets vragen? Mail ons

 

Extra info: 

Turijn, de hoofdstad van Piemonte, heeft zo'n 900.000 inwoners en is daarmee na Milaan, de tweede stad van Noord Italië.  
Turijn is met recht dé culinaire hoofdstad met zijn Eataly foodhallen, beroemde cafes en vele sterrenrestaurants.

De Langhe is een streek in Piemonte, heuvels vol met wijnranken, hazelnootbomen, perzikbomen en authentieke dorpjes. Dit gebied maakt deel uit van het UNESCO werelderfgoed. Het gebied bevindt zich ten zuiden van Alba, tussen de rivieren Tanaro en Bormida met prachtige plaatsjes zoals Barolo, Alba en Barbaresco.  

De maand oktober staat hier compleet in het teken van truffels! Hoogseizoen dus! Truffelmarkten, truffel zoeken en wijnoogsten komen allemaal samen.