0

Deze geweldige trip is het hele jaar door te boeken!

Go Back

Luxe City Break Valencia

Just how you want

Hieronder staat het programma beschreven voor de wijnreis naar Valencia. Maar het allermooiste van deze wijnreis is dat je het kan boeken wanneer je maar wilt, met je eigen gezelschap en dat je de wijnreis aan kan passen naar je eigen wensen en behoeftes.

Dag 1

De eerste dag van de wijnreis kom je rond het einde van de middag aan in Valencia. Eerst heb je de mogelijkheid om naar je hotel te gaan, je op te frissen en je koffers te droppen.

Om daarna gelijk in de juiste stemming te komen start er om 18:30 uur een heerlijke wijnproeverij midden in het centrum van de oude stad. Tijdens deze wijnproeverij proef je verschillende kwaliteitswijnen van lokale wijnboeren in Valencia.

Nadat je al een beetje van de lokale sfeer hebt kunnen proeven, wandel je verder naar de ‘Catedral’ aan het Plaza de la Reina. Dit is een van de bekendste pleinen in Valencia, de reden hiervoor is het prachtige kathedraal dat aan het plein grenst.

Plaza de la Reina betekent letterlijk “het plein van de koningin”. Een echte must-see dus en niet te missen in het programma. Het plein is rijk aan eetgelegenheden en ademt gezelligheid.

Vervolgens ga je dineren in restaurant Abadía d’Espí die gevestigd is op “het plein van de koningin”. Dit restaurant staat voornamelijk bekend om zijn mooie wijnkaart en geweldig eten.
Er is geen betere plek om je gastronomische ‘city break’ te beginnen.

Valencia staat bekend om haar diversiteit. Door de grote verscheidenheid in microklimaten voelen veel druivensoorten zich hier thuis.
Ruim één derde van alle Spaanse wijnen worden hier gemaakt. Voor ieder wat wils dus!

Dag 2

Dit is een ontspannende dag die in het teken staat van ontdekken!

‘s Ochtends wandel je door het oude centrum van Valencia, die je nu met daglicht kan bewonderen. Er zal een stop worden gemaakt voor koffie, wijn of horchata.

Horchata is een Valenciaans drankje dat gemaakt is van ‘chufas’ (aardamandelen), water en suiker. Het is een verfrissend drankje die vooral tijdens de ‘merienda’ wordt gedronken, ofwel het zoete middag tussendoortje.

Het einde van de wandeling door de stad is het begin van een nieuwe activiteit: een paella kookcursus! Paella komt oorspronkelijk uit de regio van Valencia, dit is iets waar de Valencianen ontzettend trots op zijn. Een kookcursus paella kan daarom niet ontbreken in deze trip.

Tijdens deze kookcursus leer je hoe de echte paella gemaakt wordt. Na het vele leren en nieuwe indrukken op gedaan te hebben kan je dit allemaal even laten bezinken tijdens een relaxte 3-gangen lunch, met als hoofdgerecht je eigen gemaakte paella! Yuum.

De rest van de middag en avond kan je op eigen gelegenheid de stad Valencia verkennen.

Dag 3

Dit gaat een topdag worden voor de echte wijnliefhebber!

‘s Ochtend verlaat je de stad en ga je landinwaarts naar het wijngebied Utiel-Requena, dit wijngebied behoort tot een van de drie D.O.’s van Valencia.

Een kwaliteitswijn uit een specifiek wijngebied wordt in Spanje aangeduid met D.O. (Denominacion de Origen). Daarnaast staat dit gebied bekend om zijn ‘doble pasta’, wat dit precies betekent kan je zelf vragen aan de wijnboer!

De wijngaarden liggen zo’n 700 meter hoog en de druiven (o.a. tempranillo, bobal, garnacha en macabao) groeien in een continentaal klimaat. Hier geniet je van de gastronomische Spaanse keuken tijdens een gezellig lunch.
Nadat je de wijnboer zijn hemd van het lijf hebben gevraagd, ga je richting het wijnmuseum.

Rond 16:00 uur ben je weer in Valencia en heb je even tijd om bij te komen en je op te frissen. De dag sluit je af met een heerlijk diner in Commo Fusion, uiteraard inclusief wijn arrangement.

Dag 4

Helaas is de laatste dag van het programma alweer aangebroken. ‘s Ochtends is er nog de mogelijkheid om in het hotel te ontbijten en daarna uitchecken.

Thuis kan je gelukkig nog nagenieten van je prachtige reis met alle herinneringen, foto’s en video’s.

Reserveren

Kies je datum

Prijs: € 595,00 p.p.

Algemene informatie wijnreis

Deze wijnreis is het hele jaar te boeken! De prijs is afhankelijk van de hotelprijs van het moment van boeken en afhankelijk van persoonlijke wensen en in mindere mate, van het aantal participanten. Deze tour is helemaal naar individuele wensen in te vullen. Neem contact met ons op over de volgorde van activiteiten en eventuele uitbreidingen. 

De reis is vanaf 2 personen te boeken!

Inbegrepen in de prijs:

 • 3 keer ontbijt in het hotel
 • Wijnproeverij in de Oude Stad
 • Diner in Abadia d'Espi
 • Kookcursus en lunch
 • rondleiding wijngaard met lunch
 • diner inclusief wijnarragement
 • Nederlandstalige gids/vinoloog

Niet inbegrepen in de prijs:

 • €25,- reserveringskosten (éénmalig, per boeking)
 • Vervoer van en naar Valencia
 • Extra consumpties
 • Diner op dag 2
 • Reisverzekering

De betaling is in twee delen:

 1. Aanbetaling van 30% van het totale bedrag
 2. De overige 70% wordt 6 weken voor vertrek in rekening gebracht