Wijnreizen WijnSpijs

Deze unieke culinaire- wijnreis naar Verona en de Valpolicella staat natuurlijk in het teken van Amarone wijn en de lekkerste streekgerechten uit de provincie van Verona. 

24 tot en met 27 november

24 november
760 per persoon
Gelijk boeken
Culinaire reizen > Italië > Deze unieke culinaire- wijnreis naar Verona en de Valpolicella staat natuurlijk in het teken van Amarone wijn en de lekkerste streekgerechten uit de provincie van Verona. 

de planning

Waanzinnig Amarone (wijn)reis

 • Wijnreizen We gaan weer naar Valpolicella!

  We gaan weer naar Valpolicella!

  Ieder jaar gaan we naar de Valpolicella voor de allerleukste en lekkerste wijnreis naar Verona en de Valpolicella: de Amarone Wijnreis Italië. De afgelopen editie in november 2021 was net als de andere jaren weer een enorm succes. Dit najaar 2022 gaan we weer. Je moet er echt snel bij zijn. De eerste gasten al geboekt!


  Ook dit jaar logeren we weer in een prachtig vier sterren hotel in de stad Verona, we gaan op kookles bij echte chefs, bezichtigen de stad Verona, bezoeken meerdere ”Amarone Boeren", proeven, hammen en salumi bereid met Amarone. Natuurlijk leren we alles over de wijnen uit de provincie Verona.

  Uiteraard slaan we de traditionele Aperitvo in Bardolino en de Tortellini Lunch in Borghetto niet over. De Amarone reis heeft een vol, gevarieerd programma met veel topwijnen, geweldig eten, en veel gezelligheid.

  Deze reis is gemaakt voor jou, die houdt van wijn, Italië en lekker eten. Alle elementen zijn aanwezig om de Amarone Reis 2022 een onvergetelijke reis te maken.
 • Wijnreizen Dag 1

  Dag 1

  Aankomst op het vliegveld van Verona. Vertrek naar centrum van Verona. Check in hotel Leon d Oro**** Daarna vertrekken we naar de Valpolicella voor de eerste wijnproeverij. Aansluitend diner in super leuk authentiek restaurant in de Valpolicella.


  ----------------
  Dag 2

  We blijven in Verona. We gaan de stad bekijken en op kookles in een echte kookschool. Na de kookles lunchen we. In de middag vervolgen we onze stadsbezichtiging en stoppen onderweg voor een Aperitivo bij jawel Bottega del Vino. De avond is vrij te besteden.
 • Wijnreizen Dag 3

  Dag 3

  Vandaag gaan we naar Bardolino aan het Gardameer en Borghetto. In Bardolino bezoeken we een prachtig wijnhuis. Hier proeven we verschillende Bardolino en Amarone wijnen. De Bardolino en Amarone worden immers van dezelfde druiven gemaakt. De enige echte Tortellini komen uit het plaatsje Borghetto (Valeggio sul Mincio). We lunchen met veel verschillende soorten traditionele Tortellini.


  ---------------
  Dag 4

  We gaan vroeg op pad. Allereerst gaan we naar een hele authentieke ''salami boer' voor een proeverij. Vervolgens gaan we naar een ''amarone boer'' voor een degustazione van de lekkerste Amarone's, Valpolicella's en Recioto en eten we lekker hammen en kazen.
 • Wijnreizen Wat krijg je allemaal?

  Wat krijg je allemaal?

  Inbegrepen:

  - 3 x overnachtingen + ontbijt in hotel in het centrum van Verona
  - bus vervoer tijdens de gehele reis
  - transfer van en naar vliegveld Verona, aansluitend op de vlucht van Amsterdam naar Verona met de Transavia.
  - excursies zoals vermeld
  - 1 x stadswandeling in Verona
  - 3 x degustazioni (= wijnproeverijen)
  - 1 x diner in de Valpolicella
  - 1 x kookles met echte chefs & aansluitende lunch
  - 1 x tortellini lunch in Valeggio sul Mincio met Bianco di Custoza wijn
  - 1 x degustazione van hammen, kazen en salami’s uit de Valpolicella
  - wijngids / sommelier gedurende de hele reis
  - Mooie, katoenen keukenschort ''wijnreizen.it''

  Niet inbegrepen:
  - vlucht (we raden aan om de vlucht van Transavia van Amsterdam naar Verona te boeken)
  - extra drankjes / wijntjes
  - toeristenbelasting in het hotel, dit behoort direct door de gasten te worden betaald
  - diners of lunches die niet vermeld zijn onder ‘inbegrepen’
  - reisverzekering (iedereen behoort te reizen met een geldige reisverzekering uit Nederland of België)

Jouw culinaire trip boeken

Kosten en betalen

Onze populairste reis is weer beschikbaar! Ontdek in één reis het Gardameer, de lagen in de Valpolicella wijnen, de diepgang van een echte Amarone en hoe je een échte Italiaanse risotto maakt.
Reserveren

Reserveer alvast je plek, voordat het vol zit!

Wijnreizen Trip

Wat kun je verwachten?

Algemene informatie

Wat moet je nog meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@wijnspijs.nl