Wijnreizen Portugal

Wijn en pastel de nata: op wijnreis naar Portugal is alleen maar lekker.

Wijnreizen Portugal
Wijnreizen Portugal

Op wijnreis met WijnSpijs

Waarom met WijnSpijs op vakantie?

Alle wijnreizen worden samen met Nederlandse partners georganiseerd, die de taal spreken en het gebied kennen.

  • Helemaal verzorgd van aankomst tot vertrek
  • Geen tourist traps, maar die hotspots waar je ook de locals vindt
  • Op pad met professionele, gezellige en Nederlands sprekende gidsen
door heel europa
Alle wijnreizen in Portugal
No Result
Helaas!

Op dit moment niks gevonden. Stay tuned, we updaten regelmatig!

culinair op vakantie in Portugal

Op wijnreis in Portugal?

Ontdek de wijnen van Portugal tijdens een wijnreis door dit prachtige land.

Iedereen weet dat Portugezen hele mooie wijnen maken. Jammer genoeg vinden maar weinig van die smakelijke wijnen hun weg naar Nederland. Die slimme Portugezen houden de lekkerste wijnen allemaal voor zichzelf! Een goede reden om een wijnreis naar Portugal te boeken, dachten wij zo…😉

Nog een goede reden om je volgende culinaire trip naar Portugal te boeken zijn de supervriendelijke mensen. Met open armen wordt je verwelkomt op de schattigste terrasjes, met heerlijk uitzicht over het strand en natuurlijk knetterverse sardines van de houtskool barbecue.

Als je niet alleen culinair avontuurlijk bent, maar ook de gebaande paden afdurft ben je hier ook in de perfecte omgeving: de natuur is fantastisch. Als je de wijngaarden achter je laat, kom je al snel in de woeste en ongerepte natuur. En als je van watersporten houdt, is die kustlijn om van te dromen.

De Portugese wijnen, naast Port natuurlijk, worden gemaakt van unieke druivenrassen die je niet snel terug zult vinden in andere wijnlanden.

De belangrijkste wijnregio’s zijn Douro en Dao, waar wijnen worden gemaakt van nationale sterren Touriga Nacional, Trincadeira, Castelão en Touriga Franca. Het meeste is rood, zo’n 70%.

Maar, er wordt in Portugal ook witte wijn gemaakt. Van het ras “Fernão Pires”. Vergeet absoluut niet om deze druif te proeven tijdens je wijnreis door Portugal. Het is het meest veelbelovende witte druivenras van het land. In Nederland is wijn van deze druif bijna niet te krijgen, wij hebben een extra koffer ingecheckt….0

Protip nummer 47 ofzo: bestel de Cataplana! Deze Portugese versie van paella is een feestje om te zien en op te smikkelen.

Eenmaal op wijnreis in Portugal geweest, is er geen weg meer terug. Je wordt verliefd op het land, haar mensen, de wijnen, het eten en de prachtige natuur. Have fun!

wat andere vakantiegangers vinden

Recensies