0


Classy & Cool

Op een absolute toplocatie vind je in hartje Rotterdam het restaurant Chung. Een restaurant waar de Aziatische keuken centraal staat maar dan met een Rotterdamse twist. Chung werkt met seizoensgebonden ingrediënten en hier is de beste pekingeend van de stad te vinden. 

 

Standaard gerechten worden hier niet geserveerd! Bij Chung doen ze niet aan grote schalen witte rijst, maar serveren ze culinaire gerechten waarin ‘the best of both worlds’ gecombineerd wordt. Creatief met kruiden en specerijen denken de chefs van Chung graag buiten de gebaande paden. Zo eet je heerlijke kreeft, maar wel met gember-oestersaus. Of oesters, gestoomd met zwarte bonen. Wat wél uit de Aziatische keuken wordt meengenomen is dat je de gerechten met je tafelgenoten kunt delen, zodat je zoveel mogelijk van de keuken kunt proeven.

 

Dit fijne restaurant heeft een mooi terras aan de Delftsevaart. In de zomer is het daar heerlijk toeven tot ’s avonds laat. En in de winter kun je natuurlijk binnen terecht! Een absolute aanrader.

Gemiddelde prijs per menu

(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen,
exclusief drank)

€ 35,00

Geschreven over restaurant Chung

img

Asian fusion bij Restaurant Chung - Weekends in Rotterdam

Restaurant Chung is de volgende bestemming van mijn ontdekkingstocht naar de eet- en drinkcultuur in Rotterdam. Al acht jaar lang staat dit mooie restaurant op zijn eigen kleine eiland in het centrum van de stad, op slechts een steenworp afstand van de Meent en het Stadhuis. Het restaurant wordt gerund door chef-kok Chung Wai Liu - een geboren en getogen Rotterdammer van Aziatische afkomst. We werden uitgenodigd om zijn heerlijke gerechten te proeven, die allen gemaakt worden met een verfijnde mix van Aziatische smaken en Europese kooktechnieken, inclusief de bekende Pekingeend. In dit artikel vertel ik je alles over mijn ervaring!

weekendsinrotterdam.com

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?