Liefde voor lekkers?

Werken bij WijnSpijs

De deur van WijnSpijs staat altijd open voor nieuwsgierige en hongerige geesten, ongeacht of je een ervaren pro of ambitieuze stagiair bent.

Of je nu al super-ultra-goed bent in wat je doet of klaar bent om te leren en te ontdekken, je bent van harte welkom om je bij ons culinaire avontuur aan te sluiten.

Werken bij WijnSpijs
Je vindt hier de openstaande vacatures, maar een open sollicitatie mag natuurlijk ook.

We hebben op dit moment meerdere vacatures open, maar ook plek voor hongerige stagiaires!

Klik op de knop, vul je gegevens in, en we nemen contact met je op!

Junior Marketeer Stageplekken beschikbaar!

Spread the love

Ben je hem/haar niet, maar ken je hem/haar wel?

Junior Marketeer

20 tot 40 uur per week

Een dag uit het leven van…

Goedemorgen! Vandaag ben jij, de junior marketeer bij WijnSpijs, klaar om de wereld van wijn en spijs te veroveren. Je dag begint zoals altijd op kantoor, met een kop koffie (thee mag ook) en een duik in de Google Analytics rapportage. Je analyseert de prestaties van de website, kijkt naar de bezoekersaantallen, de bounce rate en de conversies. Je maakt notities van opvallende trends en stelt een kort rapport op voor Wouter, zodat hij op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.

Vervolgens ga je aan de slag met het uitwerken van een social media campagne. Je brainstormt over creatieve ideeën, schrijft pakkende teksten en selecteert de mooiste foto's. Je plant de posts in voor de komende week en zorgt ervoor dat alles perfect aansluit bij de WijnSpijs branding.

Je werkt de social media inbox bij, en reageert op de comments onder jouw posts en de ads: onze volgers weten dat er echte mensen bij WijnSpijs werken!

Na de lunch duik je in de wereld van e-mail marketing. Je schrijft een nieuwsbrief vol met updates over de komende WijnSpijs Wandelingen, nieuwe restaurants die zich hebben aangesloten en natuurlijk de laatste wijn- en spijsnieuwtjes. Je zorgt ervoor dat de nieuwsbrief er aantrekkelijk uitziet en dat de call-to-action duidelijk is.

Ook hier maak je een klein rapportje van: hoe gaat het met de e-mail automatiseringen die je hebt bedacht en gebouwd.

Aan het einde van de dag bereid je je voor op de WijnSpijs Wandeling van zondag. Je checkt de route, neemt contact op met de deelnemende restaurants en zorgt ervoor dat je camera opgeladen is. Je gaat namelijk niet alleen de wandeling lopen, maar ook content schieten voor op social media en de website.

Werken tijdens de WijnSpijs Wandeling! De hele dag lekker eten, drinken en hard werken. Maar voor nu, rust je uit en laad je op voor de drukke dag die voor je ligt. Je weet dat je een essentieel onderdeel bent van het WijnSpijs team en dat je klaar bent om de culinaire wereld te veroveren.

In het kort

Jij bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van onze marketingstrategieën op social media en via e-mail. Je creëert boeiende content, helpt bij het opzetten van campagnes en analyseert de resultaten om onze aanpak te verbeteren.

Je werkt samen met Wouter en Thomas, die je zullen begeleiden in je groei en ontwikkeling.

Wat zoeken we in jou? Je hebt een passie voor digitale marketing en bent klaar om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Je bent handig met online tools, leert snel nieuwe software en hebt een analytische geest. Kennis van Google Analytics, social media (Instagram en Facebook) en e-mail marketing is een pluspunt, maar geen vereiste.

Je werkt nauwkeurig, hebt oog voor detail en een gevoel voor beeld en tekst. Kortom, je bent klaar om je bijdrage te leveren aan ons team en te groeien in je rol als marketeer.

Kennis maken? Klik hier!

Lees meer

Hongerige Stagiaire Gezocht M/V

4 dagen per week werken, eten, drinken en leren!

Een dag uit het leven van...

Jouw wekker gaat af, en je springt uit bed, klaar voor weer een spannende dag bij WijnSpijs. Als stagiair draag je meerdere petten en dat maakt elke dag uniek en boeiend.

Je begint je dag met het doornemen van de klantvragen die via e-mail en sociale media binnen zijn gekomen. Je beantwoordt deze met een vriendelijke toon, en als je het antwoord niet weet, aarzel je niet om hulp te vragen aan je collega's. Je leert snel, en elk antwoord dat je geeft maakt je beter in je werk.

Daarna help je de event manager met de organisatie van de komende WijnSpijs Wandeling. Je belt verschillende restaurants om de laatste details te bespreken en ervoor te zorgen dat alles op de dag zelf soepel verloopt.

Halverwege de ochtend schakel je over naar je marketing pet. Je werkt samen met de eigenaren aan de volgende social media campagne. Je hebt een geweldig idee voor een Instagram post en na wat knutselen in Photoshop, plaats je deze op het account van WijnSpijs. Ondertussen houd je de prestaties van de vorige posts in de gaten en stel je een rapport op voor de eigenaren.

Na de lunch help je de accountmanager met de sales. Je belt potentiële klanten op en bespreekt de mogelijkheden die WijnSpijs te bieden heeft. Je geniet van deze interactie en je voelt je voldaan als je merkt dat je bijdraagt aan de groei van het bedrijf.

Vervolgens analyseer je de e-mailmarketingfunnels. Je kijkt naar de open- en click-through rates en denkt na over manieren om deze te verbeteren. Je komt met een paar ideeën en bespreekt deze met de eigenaren.

Tegen het einde van de dag zorg je ervoor dat alle losse eindjes zijn vastgeknoopt. Je beantwoordt nog een paar laatste klantvragen en zorgt ervoor dat alles klaar is voor de volgende dag.

Stage lopen bij WijnSpijs

Betekent werken en leren combineren. We snappen dat je ook dingen voor school moet doen, en daar helpen we je natuurlijk graag bij! Daar tegenover staat dat je 4 dagen per week actief meewerkt.

1 van die dagen is de zondag: dan loop je mee met de WijnSpijs Wandelingen en ben je de ambassadeur van het bedrijf. Je krijgt 2 kaarten van ons, dus neem je beste foodie vriend of vriendin mee!

Als je een opdracht of scriptie moet doen voor je opleiding, kun je gebruik maken van onze kennis, ons netwerk en ons bereik. We hebben inmiddels meer dan 30 stagiairs zien slagen met hun scriptie, en daar zijn we best trots op. Eentje heeft het trouwens niet gehaald. 🤷‍♂️

Dit ben jij

 1. Je hebt werk ervaring
 2. Flexibel
 3. Communicatief sterk
 4. Harde werker

Solliciteren

Klik op de link. We zien je snel!

Lees meer

Junior Accountmanager

Een functie voor 30 tot 40 uur, waarvoor je bij ons op kantoor of onderweg bent.

Een dag uit het leven van...

Vandaag gaat je wekker wat later; je eerste afspraak is aan het einde van de ochtend en je sluit de dag af met een tof event. Een volle agenda wacht op je, want je weet dat je zonder afspraken geen resultaten boekt.

Vooral telefoontjes (want efficiënt) maar af en toe moet je eropuit en dat doe je graag. De afwisseling maakt je werk nog leuker. Wel even tanden poetsen en netjes gekleed: kleren maken de m/v, maar een pak hoef je (bijna) nooit aan. Zoals gewoonlijk ben je precies op tijd (dat is 5 minuten te vroeg) voor je afspraak. Je hebt hard gewerkt voor deze afspraak. Je drinkt een bakkie met de eigenaar van het beste restaurant van de stad. Heel interessant, maar ook een belangrijke kans! Met een duidelijk doel, een strategie en 100% focus stap je naar binnen: zij gaan meedoet met de Wandeling en jij gaat daarvoor zorgen.

Na een leuk gesprek, heb je bereikt waar je voor kwam (score! 💪), zoek je een leuk koffietentje op. Hier werk je je e-mails bij, bel je even met collega's en wat restaurateurs.

Aan het einde van de middag evalueer je je resultaten: het gesprek met de ondernemer was eigenlijk heel leuk! Hij heeft je gelijk vier nieuwe contacten gegeven waar je even langs bent gegaan. De telefoontjes die je had gepland met de andere horecaondernemers waren inkoppertjes. Je kent ze inmiddels al langer en weet wat ze belangrijk vinden.

Tijd voor de laatste taak van de dag. Er opent een nieuwe hippe zaak en jij bent uitgenodigd. Met het bereik en de uitstraling van WijnSpijs is je werk een stuk makkelijker. En leuker!

Op locatie word je begroet met een glas cava en een heerlijke amuse. Je netwerkt volop met de nieuwe eigenaar, de aanwezige influencers en het PR-bureau dat deze kans voor jou mogelijk heeft gemaakt.

En natuurlijk, ben je nu beste vrienden met de eigenaar van het restaurant en bel je hem morgen om deelname te bevestigen :)

Dat waren 8 productieve uren! Je belt nog even met kantoor, om de laatste stand van zaken door te spreken. Morgen ben je er weer, om de bellijst af te werken die je vanmiddag hebt voorbereid.

In het kort

Als Junior Account Manager zal je je richten op het uitbreiden van ons netwerk van restaurants en cafés, met een specifieke focus op het aansluiten van nieuwe partners bij de WijnSpijs Wandeling en de Speciaalbier Tour.

Je komt terecht in een team met ruime ervaring in verkopen, onderhandelen en overtuigen. We willen je opleiden tot een pro op deze gebieden, want als junior heb je talent, maar nog niet zo veel ervaring. Leren is een belangrijk onderdeel van je functie!

Je bent verantwoordelijk voor

 • Je belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de leukste restaurants van het land enthousiast deelnemen aan onze culinaire evenementen.
 • Je bent dus de hele dag druk met het uitbreiden en onderhouden van ons netwerk in de Nederlandse en Vlaamse horeca.

Dagelijkse taken

 • Je bent de hele dag in contact met horeca ondernemers (telefonisch of op visite)
 • Je bent aanwezig bij relevante evenementen, waar je waardevolle contacten legt
 • Je helpt mee met het ontwikkelen van acquisitie strategieën

Dit ben jij

Om succesvol te zijn in deze rol, moet je je goed kunnen inleven, anderen willen overtuigen, vasthoudend zijn en niet bang om nóg een keer de telefoon op te pakken. Je vindt het leuk om te "scoren". Ervaring in of met de horeca is een voordeel, maar geen vereiste.

Solliciteren

Klik hier om te solliciteren, we spreken je graag snel!

Lees meer

Junior Event Manager

Deze functie is voor 4 à 5 dagen, 30 tot 40 uur per week. Gezellig bij ons op kantoor, of op pad tijdens de evenementen...😊

Een dag uit het leven van...

Goedemorgen! Vandaag sta je op als de onmisbare rechterhand van Laura, de eigenaresse van WijnSpijs. Zij is de drijvende kracht achter alle evenementen en reizen, en jij bent haar rots in de branding. Je bent een echte duizendpoot, klaar om te springen waar nodig. Klaar om de dag te rocken?

Eerst check je je inbox: klantvragen en opmerkingen die zijn binnengekomen. Je beantwoordt ze snel en efficiënt, maar altijd met een persoonlijk tintje. Klanttevredenheid is jouw middle name.

Daarna switch je naar de organisatie van de WijnSpijs Wandelingen en Speciaalbier Tours. Je hebt een scherp oog voor detail en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Routes checken, contacten met de restaurants en klanten onderhouden en natuurlijk de onvermijdelijke brandjes blussen.

Tussendoor zorg je ervoor dat alles met betrekking tot het kantoor geregeld is. Je regelt de lunch, zorgt dat alles opgeruimd is, en creëert een omgeving waar iedereen zich thuis voelt. Want een goed georganiseerd kantoor is het halve werk, toch?

Vervolgens duik je in de organisatie van onze zakelijke evenementen. Je neemt contact op met leveranciers, maakt afspraken en houdt contact met de klant. Jouw organisatorische skills komen hier goed van pas. Je houdt van deze uitdagingen en krijgt een kick van het feit dat dankzij jou alles op rolletjes loopt.

Aan het eind van de dag kijk je nog even naar de sollicitanten voor de volgende stageplek. Daar heb je volgende week wat afspraken mee, en je wil een paar goede kandidaten voor kunnen stellen aan je collega's!

Alle vragen zijn beantwoord, evenementen georganiseerd en brandjes geblust. Je bent moe maar tevreden.

Je weet dat je een essentieel onderdeel bent van het WijnSpijs team en dat je bijdraagt aan de culinaire ervaringen van onze klanten. En dat voelt goed!

Morgen is het zondag: WijnSpijs Wandeling dag! De hele dag lekker eten, drinken en hard werken.

In het kort:

Als rechterhand van de Event Manager ben je de duizendpoot bij WijnSpijs. Je beantwoordt klantvragen, organiseert evenementen, en houdt het kantoor in topconditie. Je bent de essentiële schakel in de organisatie van de WijnSpijs Wandelingen, Speciaalbier Tours en zakelijke evenementen.

Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor zowel leveranciers als klanten en draag je bij aan een geweldige culinaire ervaring voor onze klanten.

Dagelijkse werkzaamheden:

 1. Veel bellen en mailen met restaurants en klanten over gerechten, crowd control en alles wat er verder bij hoort.
 2. Je vertaalt een geaccordeerde offerte naar een strak geregeld evenement. Reserveringen plaatsen, onderhandelen, last-minute wijzigingen, etc.
 3. Ondersteunende werkzaamheden met betrekking tot marketing, met name social media.
 4. Je regelt alles wat met het kantoor te maken heeft.

Herken je jezelf in bovenstaande? En lijkt het je leuk om in een ambitieus en jong team te werken, waar ruimte is om door te groeien? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Klik op de knop, laat je gegevens achter, en je hoort van ons!

Dit ben jij:

Je bent een echte duizendpoot met een oog voor detail en een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft.

Je houdt ervan om in een dynamische omgeving te werken waar geen enkele dag hetzelfde is.

Je weet hoe je moet organiseren en coördineren, maar bent ook in staat om klantgericht te denken en handelen. Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en je vindt het niet erg om op zondagen te werken.

Solliciteren

Klik hier en laat je horen. Dan doen wij hetzelfde!

Lees meer

Waar kom je terecht?

Stel dat je bij ons komt werken, wat kun je dan verwachten? Bij WijnSpijs heerst er een warme en informele cultuur waar de liefde voor lekker eten en drinken centraal staat. We zijn een klein en hecht team dat pragmatisch en doelgericht werkt om onze missie te verwezenlijken. Ons team is altijd in beweging, voortdurend strevend naar verbetering en innovatie. We geloven dat er altijd ruimte is om onszelf, ons bedrijf en onze producten te verbeteren en leuker te maken.

Hoewel we ambitieus zijn, vergeten we nooit om plezier te hebben in wat we doen. We delen een passie voor culinaire ervaringen en dat zie je terug in ons werk. Kortom, als je van lekker eten en drinken houdt en je wilt werken in een levendige, vooruitstrevende en gezellige omgeving, dan voel je je zeker thuis bij WijnSpijs! We zitten in Haarlem: wij hebben een supertof kantoor aan het Lichtfabriekplein (loopafstand van Haarlem Centrum). Thuiswerken doen we soms, maar iedereen is eigenlijk altijd op kantoor aan het werk. Dat is gezelliger, effectiever en goed voor je! We hebben namelijk allemaal zit/sta-bureau’s en ultra-ergonomische bureaustoelen.

We lunchen elke dag samen (op kosten van WijnSpijs): lekker, gevarieerd en altijd gezond. Bijna altijd. Soms is het krokettendag. Frituur FTW🤘 We snappen dat niet iedereen in Haarlem kan (of wil) wonen, dus voor woon-werkverkeer (en andere zakelijke uitstapjes) krijg je van ons een NS Business Card. Reiskosten worden voor fulltimers 100% vergoed als je binnen de driehoek Alkmaar-Amsterdam-Leiden woont.

Je salaris is afhankelijk van je functie, je ervaring en je voorkeuren. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld liever wat meer vrije tijd, anderen geven de voorkeur aan salaris. Een arbeidsovereenkomst is maatwerk vinden wij.

WijnSpijs Office

Onze 'Urban Jungle' met uitzicht op het monumentale Lichtfabriekplein

WijnSpijs Office

De borrel/lunch/overlegtafel

Dit zijn wij