0


Classy & Cool

Je vindt Loetje, gelegen in een fraai wit pand, aan de rand van de Kennemerduinen. Nog geen vijf kilometer van de mooie stranden van Bloemendaal en maar tien minuutjes vanaf het centrum van Haarlem.

En wie Loetje zegt, zegt natuurlijk biefstuk. Eén van de beste steaks in de omgeving eet je hier. Maar ook gastvrijheid, goede service en kwaliteit staan bij Loetje centraal. Het is niet nodig om te reserveren.

Gewoon langskomen en je kunt gelijk plaatsnemen aan de lage tafels en tussen de kleurrijke schilderijen. Je voelt je bij Loetje binnen een mum van tijd thuis.


Menu - restaurant Loetje Overveen


Gemiddelde prijs per menu

(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen,
exclusief drank)

€ 39,00

Geschreven over restaurant Loetje Overveen

img

Loetje - Wikipedia

In 1977 begonnen Ludwig 'Loetje' en Dirk Klinkhamer een biljartcafé, Café Loetje aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam-Zuid. De ossenhaasbiefstuk die op het menu verscheen, werd een dermate groot succes dat het biljarten naar de achtergrond verdween. In 1995 nam Ludwigs zoon Jaap Klinkhamer het Café Loetje over.[1] In 2006 begon de expansie van Loetje met het openen van een tweede vestiging, in Ouderkerk aan de Amstel. In 2009 volgde een vestiging in Laren en in 2011 opende Loetje Overveen in Bloemendaal. Bij Loetje Overveen was ook het eerste Loetje Hotel gevestigd. In Amsterdam werden in 2012 en 2013 de restaurants Loetje Oost en Loetje Aan 't IJ geopend. In 2015 kwam een vestiging in Bergen en een jaar later in Gorssel, Utrecht en Breukelen. In Amsterdam volgden nog twee nieuwe locaties: een bij het Centraal Station en een in De Pijp. In 2017 opende het bedrijf een vestiging in Rotterdam op de Kop van Zuid onder in het gebouw Montevideo. In 2018 werden vestigingen in Nijmegen en Leeuwarden geopend.[2][3] In 2019 werden vervolgens vestigingen in Rotterdam op de Binnenrotte geopend, Almere en Den Haag op de Haagsche Bluf geopend.

nl.wikipedia.org

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?