0



Hip & Happening

Het Rossi Pasta Atelier, de Italiaanse topper van Leuven! Gelegen in de Smidse; een prachtig en uniek stukje industrieel erfgoed, waar brouwerij Stella Artois vroeger haar brouwketels smeedde. Met oog voor de rustieke charme is de Smidse vandaag omgetoverd tot een overdekte, artisanale food market.

 

Bij Rossi Pasta Atelier is pasta een ernstige zaak. Alleen de allerbeste producten, van de bloem en het zout tot de tomaten en de truffels, worden geselecteerd. Deze ingrediënten worden vervolgens met enorm veel passie, liefde en (een klein beetje) magie bewerkt tot handgemaakte, verse pasta. Het spreekt voor zich dat de Slow Food filosofie zijn stempel drukt op alles wat hier wordt gedaan.
 

De chef is door Gault en Milau uitgeroepen tot beste Italiaanse chef van België, en hij zorgt ervoor dat ieder gerecht als een feestje op tafel verschijnt. Een bezoekje waard dus. Andiamo!


Menu van restaurant
Rossi Pasta Atelier

Iconische Pasta's uit Lazio, de regio van de chef

Pasta Cacio E Pepi
Typische spaghetti uit Rome met Pecorino Romano kaas en verschillende soorten premium peper

€ 10.00

Pasta All' Amatriciana
Typische spaghetti uit Amatrice met Pecorino Romano kaas, tomaat en guanciale (varkenswangspek))

€ 12.00


Klassieke Pasta's In Evolutie Van Over Heel Italië Waar de Chef Rond Reisde

La Vera Lasagna Alla Bolognese
De echte lasagna uit Bolonga

€ 18.00

Tortellini In Brodo Di Carne
Tortellini gevuld met ham en parmezaanse kaas, gekookt met vleesbouillon

€ 14.00

Spaghettoni Piselli, Cipollotto E Guanciale
Verse spaghettoni met pijpajuin, erwten en spek

€ 14.00


Geschreven over restaurant Rossi Pasta Atelier

img

Rossi Atelier: Italiaanse slow food op z'n best

Onze foodjournaliste Evelien Rutten heeft een smaakvolle en enthousiaste recensie achtergelaten over de nieuwe foodspot, De Smidse In Leuven.

www.feeling.be

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?