0


Klassiek & Verfijnd

In het hart van Rotterdam zit The Millèn gevestigd. Chefkok Wim Severein zwaait hier de scepter en zorgt ervoor dat alle fijnproevers aan hun trekken komen. Wim gebruikt graag pure ingrediënten uit het seizoen om tot een mooi resultaat te komen. 

 

Bas van Beveren is sinds kort als sommelier gestart en combineert deze met de heerlijke creaties van Wim. 


Menu van restaurant
The Millen

Voorgerecht

Geroosterde langoustine
Met rode biet, hibiscus, hangop, boekweit, zeekraal en schaaldierengelei

€ 24.00


Hoofdgerecht

Gebraden boerenduif uit de Anjou
Stoof van de pootjes, kervelwortel, kummel, hazelnoot en rauwe cacao

€ 40.00


Dessert

Griotte kersen
Met yuzu, boekweit, kersenblad en adukibonen ijs

€ 14.00


Geschreven over restaurant The Millen

img

Bas van Beveren neemt in The Millèn* stokje over van sommelier Wendy Elsink

Bas van Beveren neemt in sterrestaurant The Millèn in Rotterdam het stokje over van sommelier Wendy Elsink. Elsink vond een nieuwe uitdaging in Duitsland. Van Beveren toont naast wijnen, ook interesse in gedistilleerde wijnen, koffie en thee. Wim Severein op social media: ‘Anderhalf jaar geleden is Wendy Elsink het avontuur aangegaan om als sommelier The Millèn op te starten. Dat was absoluut geen makkelijke taak maar ze heeft iets moois voor The Millèn neergezet. Voor haar is het weer tijd voor een nieuwe stap en ze begint een nieuw avontuur in Duitsland. Collega Bas neemt het stokje over en is het jaar goed begonnen door zoveel mogelijk wijnen te proeven en deze te combineren met onze nieuwe gerechten.’ Severein van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende in 2018 zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. In 2019 werd het restaurant al bekroond met een Michelinster. Het team van The Millèn, in de Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van Severein. Ook sommelier Wendy Elsink verhuisde mee vanuit het Wereldmuseum. Severein: ‘Ik ga in The Millèn werken met een jong en dynamisch team van mensen die ik goed ken en waar ik blindelings op kan vertrouwen. Mijn team is gastgericht, kan goed naar onze gasten luisteren en hen uitstekend adviseren’, zei hij daar toen over.

www.missethoreca.nl

img

Wát een jaar voor The Millèn: ‘die Michelinster zagen we niet aankomen’

Na een rustig begin kwam The Millèn* steeds beter op gang. Inmiddels is deze mooie zaak met uitzicht op Rotterdam Centraal lekker op weg. Over drie weken bestaan zij een jaar en binnen die tijd hebben zij hun eerste Michelinster al binnengesleept. Een flink bewogen jaartje dus, zou je zeggen. Wij vragen dit aan chef en eigenaar Wim Severein en spreken hem dan ook meteen over onze stad en lekker eten. Voor Wim was het nooit echt een verrassing dat hij in de horeca terecht zou komen. Hij komt uit de Friese vissersstad Harlingen. Zijn opa kende veel vissers uit de stad en kreeg de bijvangst vaak mee naar huis. Maar al te graag dook de tienjarige Wim dan met zijn oma de keuken in om hier iets lekkers van te maken. “Hier komt die drive vandaan om altijd iets lekkers te maken met hetgeen dat je op dat moment hebt”, vertelt hij enthousiast. Later kiezen welke richting hij op wilde, was dan ook niet moeilijk meer en maakte hem alleen maar gepassioneerder om nog betere gerechten te maken.

www.debuik.nl

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?