0


Klassiek & Verfijnd

Tussen de winkels in winkelstraat Meent, vind je restaurant Amarone. Meteen als je binnenstapt ontdek je de welkome warme sfeer. De basis van de kaart ligt bij de Franse en Japanse keuken.

 

Jan van Dobben is vanaf 2018 eigenaar van Amarone en staat in de keukem. Zijn vrouw Yoshiko  van Dobben-Takayama ontvangt de gasten en voorziet ze als sommelier van een goed glas wijn.


Menu van restaurant
Amarone

Voorgerecht

Noordzee crab
Met Granny Smith, tom kha kai, basilicum en pinda crunch

€ 28.00


Tussengerecht

Truffelrisotto
Met hoeve-ei, zwarte knoflook, dulce en kreeft zoethout bisque

€ 19.50


Hoofdgerecht

Black Angus sukade
Met kinzanji miso, gerookte paling, bieslook en 'Tomasu' soja saus

€ 41.50


Nagerecht

Orelys chocolade
Met kinako, tomatillo en goudbes sorbet

€ 18.50


Geschreven over restaurant Amarone

img

Goed nieuws! Restaurant Amarone kan na de brand bijna weer open - indebuurt Rotterdam

Dat was schrikken voor Amarone: in augustus heerste er een brand in de zaak. Hierdoor liep het restaurant brandschade op en moesten ze eventjes de deuren sluiten. Gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel. Het restaurant gaat eind december, begin januari weer open staat er op de Facebookpagina.

indebuurt.nl

img

Amarone* heeft Sommelier van het Jaar GaultMillau 2020

Wat een mooie opsteker voor Yoshiko Takayama van Amarone in Rotterdam. Ze is maandag 2 december 2019 door GaultMillau verkozen tot sommelier van het jaar. Het restaurant dat ze samen met partner Jan van Dobben runt moest in augustus noodgedwongen (tijdelijk) sluiten na een brand. Jan en Yoshiko hopen eind januari sterrestaurant Amarone weer te kunnen heropenen, zo vertellen ze op het podium bij GaultMillau. Uit het juyrapport van GaultMillau:

www.missethoreca.nl

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?