0


Bijzonder Bourgondisch

Er is eigenlijk altijd wel een mooi excuus om langs deze Franse wijnbar en bistro in Nijmegen te gaan. Gelegen in het knusse Nijmegen Oost, is dit de plek om heerlijk te ontspannen.


Franse eigenaar Sébastien laat je graag kennismaken met Franse wijnen, kazen, worsten, authentieke streekproducten rechtstreeks uit Frankrijk, en smakelijke gerechten uit de Franse keuken. Naast verschillende kaas en vlees planken, warme en koude hapjes (tapas), salades en typische Franse desserts staat er ook een plat du jour, entrée du jour en dessert du jour op het menu.

Houd je niet van wijn? Geen probleem! Bij La Belle Excuse kun je ook terecht voor bieren op de tap en op fles, huisgemaakte cocktails, whisky's en andere likeuren. 


Menu van restaurant
La Belle Excuse

Voorgerecht

Confit de Canard sur toast
Gekonfijte eendenborst, Dijon mosterd en rucola

€ 8.50

Quiche Lorraine
Quiche met spek en gruyère geserveerd met salade

€ 7.50


Kaas en charcuterie plateaus

Plateau Charcuterie
Op traditionele Savoyaardse wijze gedroogde worst en rauwe ham, gedroogd rundvlees uit de Alpen, rillettes d’oie

€ 16.50

Plateau Kaas
met verschillende kazen van koe-, geiten- en schapenmelk en/of charcuterie en saucissons rechtstreeks uit Frankrijk

€ 9.00


Dessert

Profiteroles
Soesjes met vanille en chocolade ijs, slagroom en chocoladesaus

€ 7.50

Assiette de macarons
Assortiment van 5 macarons

€ 6.00


Geschreven over restaurant La Belle Excuse

img

Franse hotspot La Belle Excuse Nijmegen

Sinds begin juni van dit jaar is er een nieuwe Franse hotspot bij gekomen in Nederland en dit keer eens niet in de Randstad maar in Nijmegen. La Belle Excuse is een wijnbar en bistro ineen en een leuke bijkomstigheid is dat de eigenaar Frans is. Een bezoek brengen aan La Belle Excuse is een mooi excuus om te genieten van een goed glas Franse wijn, Franse kazen, charcuterie of een quiche Lorraine. Na jaren in Frankrijk gewoond te hebben besloten de eigenaren Sébastian en Janneke een stukje Frankrijk naar Nederland te halen. Ze begonnen het importbedrijf Le Comptoir Français en haalde heerlijke Franse kazen, charcuterie, Fleur de sel en Franse wijn naar Nijmegen. Toen het pand, waar nu La Belle Excuse in gevestigd is, leeg kwam te staan waren ze er als de kippen bij. Hier konden ze mooi hun droom waarmaken en al die prachtige Franse producten serveren. Heb je geen zin om de deur uit te gaan dan bestel je bij Le Comptoir Français de streekproducten én verschillende gerechten die in La Belle Excuse geserveerd worden – zoals kaasplateaus, quiches en zoete taarten.

vanfransebodem.nl

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?