0


Classy & Cool

In het centrum van Laren geniet je in een huiskamersetting van Indonesisch streetfood. Ron Gastrobar Indonesia is opgericht door chef-kok Ron Blaauw en zijn executive Chef Agus Hermawan. Dit is de vierde Ron Gastrobar en de tweede Ron Gastrobar Indonesia.

 

Ron Blaauw vindt dat uit eten gaan een feestje moet zijn. Het interieur draagt dan ook bij aan de Indonesische sfeer. Authentieke Indonesische gerechten met een moderne twist kan je hier vinden. Kies voor een van de uitgebreide rijsttafels of een combinatie van tussengerechtjes. 

 

Je vindt Ron Gastrobar Indonesia midden in het bruisende centrum van Laren. Benieuwd naar de Indonesische keuken? Ga dan snel eens langs en laat je in de watten leggen door deze chefs.


Menu - restaurant Ron Gastrobar Indonesia


Gemiddelde prijs per menu

(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen,
exclusief drank)

€ 48,00

Geschreven over restaurant Ron Gastrobar Indonesia

img

Ron Blaauw opent Ron Gastrobar Indonesia Laren

Chef-kok en ondernemer Ron Blaauw opent een nieuwe gastrobar. Medio maart/april 2020 zal in het Noord-Hollandse Laren Ron Gastrobar Indonesia openen. Dit wordt de vijfde Ron Gastrobar en de derde Ron Gastrobar Indonesia. De nieuwe Ron Gastrobar Indonesia moet media maart/april 2020 open, vertelt Ron Blaauw aan Misset Horeca. ‘Het huidige restaurant laten we nog een maandje of twee doordraaien. En vanaf januari gaan we verbouwen.’

www.missethoreca.nl

img

GEOPEND: GASTROBAR LAREN VAN RON BLAAUW

Op De Brink in Laren opende Ron Blaauw deze maand zijn nieuwste zaak: Gastrobar Indonesia. Hoe het eruit ziet? Dat vragen we aan Mehdi le Mair van designbureau King Kongs. Bekijk foto's van het nieuwe restaurant onder dit bericht. "De briefing was wat ongebruikelijk: ‘Gastrobar Ouderkerk was top! Let’s do it again!’ Maar onszelf herhalen als ontwerpers doen wij liever niet, dus bedachten we dat deze nieuwe Gastrobar best familie kon zijn. Maar: een verre achternicht, zeker geen identiek tweelingzusje." Grootste uitdaging "De grootste uitdaging was de binnentuin. Deze verbond de twee panden waar de Gastrobar in zou komen. Die binnentuin had zeker zo zijn charme, maar zou de routing en de flow van het nieuwe restaurant niet ten goede komen. Daarnaast kostte het ook behoorlijk wat zitplaatsen. Uiteindelijk besloten we gezamenlijk dat deze patio moest verdwijnen. Het resultaat is een mooi en ruimtelijk geheel. Geen nauwe gangetjes, méér gasten, een betere routing én veel overzicht. Meer weten? Hergebruik van locatie Hudon's Bay Het meest trots is Le Mair op de bar. "Deze eyecatcher is compact en staat op de plek van de oude binnentuin. En toch is er veel techniek en ruimte in verwerkt; heel werkbaar voor het personeel. Bijzonder is het wat grovere steen waarmee een deel van de bar is opgebouwd. Ook mooi: best wel wat interieurstukken van het restaurant in het gesloten Hudson’s Bay op het Rokin in Amsterdam zijn hergebruikt. We leven in andere tijden. De tijd van overconsumptie, trends die elkaar in hoog tempo opvolgen en kapitaalvernietiging is definitief voorbij. Fijn dat we daar een steentje aan bijdragen."

www.entreemagazine.nl

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?