0

Restaurants Assen

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Assen:


Evenementen in Assen

Restaurants op de kaart

Over restaurants Assen

Veel mensen weten dat Assen de hoofdstad van Drenthe is, maar over de stad zelf is minder bekend. Toch biedt Assen de bezoeker een gevarieerd aanbod aan cultuur, evenementen, winkels en restaurants. Wanneer je een weekend Assen bezoekt voor een culinaire wandeling, kom je ogen te kort, dus maak alvast een keuze van wat je zeker wilt zien de rest van de tijd.

Tijdens de WijnSpijs Wandeling bestaat ook de mogelijkheid om een stadwandeling te doen. Bij je bestelling krijg je hiervan een routebeschrijving en doe je tijdens een je WijnSpijs 'stads' Wandeling de 6 leukste restaurants van de stad aan.

Wil je meer leren over de rijke historie van Drenthe, dan is het Drents museum een must om te gaan bekijken. Naast de vaste collectie met bodemvondsten uit de prehistorie en uit de Romeinse tijd, zijn er ook wisselende grote tentoonstellingen in het museum te bewonderen.

Wanneer je meer gefocust bent op hedendaagse kunst, dan kun je een bezoek aan het Stedelijk Museum voor Hedendaagse Kunst brengen. Dit museum ligt vlak bij de binnenstad en is dus makkelijk te lopen vanaf een restaurant of terras tijdens je bezoek aan Assen.

De shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het hart van Assen. Hier is namelijk ’t Forum gevestigd: een winkelcentrum met meerdere grote en minder grote winkels. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, dus er is altijd wel wat te doen. En uiteraard vind je er naast winkels ook prima restaurants, terrasjes en een lunchcafé. Naast het winkelcentrum heeft de binnenstad van Assen een groot en gevarieerd aanbod aan verschillende soorten winkels, warenhuizen, cadeaushops en horeca. Genoeg gelegenheid om voor je culinaire wandeling even te winkelen en daarna uit te rusten onder het genot van een wijntje en heerlijk eten in een restaurant.

Wil je de rust even opzoeken, dan kan dat ook in het centrum van Assen. Je vindt hier namelijk het Gouverneurspark. Een oase van rust en ruimte aan de Zuidersingel. In de zomer vind je hier tevens een beeldende kunst tentoonstelling. Al met al dus voldoende te zien en te doen voor en na je culinaire wandeling door Assen. Geniet van wijnen en spijzen in goede restaurants en maak een wandeling door het mooie Assen.