Lekker uit eten, bij de beste restaurants

De leukste restaurants van Assen

Alle restaurants die je hier vindt, hebben we persoonlijk uitgekozen!
Filters
Stijl
Prijs
Type

De Hertenkamp

Hertenkamp 10 9401 HL

Op deze prachtige lokatie word je omringd door natuur. De keuken is Nederland/Frans en op de kaart klassiekers! Ook een fijne lokatie voor een borrel. 

  • Bijzonder Bourgondisch
  • Restaurant Restaurant

Touché

Markt 20 9401GT

Als er ergens met liefde gekookt wordt, is het hier bij Restaurant Touché op de Markt in Assen.  Karin en Michel zijn de creatieve breinen van Touché en weten ieders smaakpapil te raken. Chef-kok Michel staat in de keuken en maakt de meest heerlijke creaties voor de gasten. Werkend met dagverse producten, bereidt hij alles zelf en soms worden de ingrediënten in eigen beheer verbouwd.

 

Uiteraard werken ze zoveel mogelijk met biologische leveranciers, bij voorkeur uit de directe omgeving. Ook de leveranciers van vlees en kaas uit de provincie mogen niet ontbreken. Het Drentse hoogveen lam en de Lady Blue geitenkaas van de Kruidenwei uit Nooitgedacht zijn daarvan mooie en lekkere voorbeelden.

 

Kom langs en laat je verrassen.

  • Hip & Happening
  • Restaurant Restaurant

Liff

Brink 14 9401 HS

LIFF is centraal gelegen in het hartje van Assen, direct aan de Brink. Dit eetcafé opende in 2016 zijn deuren en heeft onlangs weer een lekkere frisse opknapbeurt gekregen.

 

Bij LIFF zit het vinden van geluk in kleine en alledaagse dingen. Tijd voor jezelf, een verrassend moment, een goed gesprek, een museumbezoek een heerlijke maaltijd bij eetcafé LIFF.  Dát maakt het leven uit de kunst.

 

Aan de gerechten wordt veel aandacht besteed - naast betaalbare klassiekers ook uitstapjes naar fusion. Ook voor alleen een heerlijk warm kopje koffie of thee, ben je bij LIFF aan het juiste adres. 

  • Hip & Happening
  • Restaurant Restaurant

De Heeren Hofsteenge

Gedempte Singel 1 9401 JM

Nog niet zo lang geleden geopend, maar nu al een bekende naam in van Assen. De Heeren Hofsteenge is een gezellige en fijne plek waar je niet alleen terecht kunt voor lunch en diner, maar ook gezellig kunt borrelen met je vrienden!

 

Een jong en vernieuwend café restaurant midden in het centrum van Assen, waar altijd een ongedwongen sfeer hangt. Met een frisse look en dito interieur is De Heeren van Hofsteenge zeker een goede toevoeging aan de stad. 

  • Hip & Happening
  • Restaurant Restaurant

The Black Tie

Weiersloop 1 9401 DZ

Midden in het centrum van Assen, gelegen in een schattig pandje uit vervlogen tijden, vind je restaurant The Black Tie. Je kunt er heerlijk genieten van de Franse klassieke keuken met een moderne twist.
 

Eigenaren Benjamin en Liz koken heel bewust en zijn erg betrokken met de natuur en seizoenen. Er wordt enkel met dagverse producten gewerkt. Het vlees is uitsluitend van dieren die een goed en vrij leven hebben gehad. Benjamin controleert alle veehouders zelf en werkt alleen met leveranciers die hun dieren goed behandelen.
 

Hier kun je de perfecte combinatie tussen eten, drinken en beleving ervaren. De bistro met open keuken en de bar met een rijke selectie aan wijnen maken het plaatje helemaal compleet. 

 

  • Klassiek & Verfijnd
  • Restaurant Restaurant

Culinair dagje uit

De leukste restaurants van de stad, op 1 heerlijke middag of avond?

Tijdens onze culinaire evenementen, zoals de WijnSpijs Wandeling, of de SpeciaalBier Tour bezoek je de leukste restaurants of bierspots van de stad. Allemaal op 1 heerlijk culinaire middag.