Lekker uit eten, bij de beste restaurants

De leukste restaurants van Hellevoetsluis

Alle restaurants die je hier vindt, hebben we persoonlijk uitgekozen!
Filters
Stijl
Prijs
Type

Fortezza

Dokweg 1 3221 AE

Midden in het historische centrum van de oude marinestad Hellvoetsluis, vind je dit moderne Italiaanse restaurant. Fortezza is gevestigd in een werkelijk uniek pand: het Pompgebouw. Vroeger onderdeel van de vesting van Hellevoetsluis.
 

Met uitzicht op de jachthaven, het droogdok "Jan Blanken” en het museumschip "De Buffel", kun je in een fijne ambiance van gastvrijheid en gezelligheid genieten van de beste Italiaanse gerechten. Op zonnige dagen is het extra genieten op het in het water – jazeker IN het water – gelegen terras.
 

Bij Fortezza kun je voor alles terecht. Of het gaat om een drankje, een pizza, een pasta of een uitgebreid diner. De menukaart staat vol heerlijke gerechten uit de moderne Italiaanse keuken. Vlees, vis of vegetarisch. Tot snel!

 • Bijzonder Bourgondisch
 • Restaurant Restaurant

Limani

Burgemeester van der Jagtkade 2 3221 CB

De naam LIMANI betekent haven. Het restaurant heeft een moderne uitstraling met een Grieks-Mediterraanse- en Tapas kaart, waar verse producten centraal staan.

 • Bijzonder Bourgondisch
 • Restaurant Restaurant

De Waag Hellevoetsluis

Oostzanddijk 18c 3221 AL

Een kopje koffie, lekker lunchen of een wijntje drinken? Daarvoor ben je bij De Waag aan het goede adres!

 • Knus & Gezellig
 • Restaurant Restaurant

De Smaeck van Hellevoet

Smitsweg 58 3222 AJ

Buiten de oude vesting, in het historische ‘Nieuw Hellevoet’, vind je De Smaeck van Hellevoet. Een ontzettend gezellig en knus restaurant waar je warm wordt ontvangen. In de keuken wordt gewerkt met dagverse seizoensgebonden streekproducten.

 

Laat je verrassen door de gerechten van de chefs, die op klassiek Franse wijze, maar toch met een eigentijdse en moderne bereiding geserveerd worden. De wijnkaart heeft wijnen uit de nieuwe en oude wereld. Sommelier Astrid weet bij elke gang een bijpassende wijn te vinden.

 • Klassiek & Verfijnd
 • Restaurant Restaurant

Stars

Oostzanddijk 6 3221 AL

Uit eten in de oude vesting van Hellevoetsluis, met uitzicht over de jachthaven en op steenworp afstand van het Haringvliet? Dat klikt goed toch? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan restaurant STARS.

​Hier strijk je neer voor heerlijke bites en cocktails. Grotere trek? Probeer dan een van de heerlijke flinterdunne pizza’s, bekend tot in de wijde omgeving. Of breng een bezoekje aan de ijssalon, ook in de winter leuk. Hier wordt vers ambachtelijk ijs geserveerd, bereid in Hellevoetsluis.

 

Wist je trouwens dat het pand van STARS vroeger de burgemeesterswoning van de stad was? Op het balkonnetje, waar vroeger de burgervaders van de zon genoten, kun je nu ook dineren. Heel erg romantisch!

 

 

 • Hip & Happening
 • Restaurant Restaurant

Aan de Kade

Oostkade 32 3221 AK

Aan de kade in het historische hart van Hellevoetsluis zit... Restaurant Aan de Kade! Een restaurant van twee broers, Tom en Bart. En deze twee broers delen dezelfde passie, namelijk: wijn!
 

Het begon allemaal een tijdje terug met het leveren van wijn aan mensen thuis. Voor Tom en Bart was dat allemaal niet genoeg. Ze wilden meer! De droom om een restaurant te openen, is nu werkelijkheid geworden.
 

Aan de Kade is een fijn restaurant waar je de met zorg geselecteerde wijn ter plekke kan proeven. Met natuurlijk, hoe kan het ook anders, fantastische gerechten erbij!

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Culinair dagje uit

De leukste restaurants van de stad, op 1 heerlijke middag of avond?

Tijdens onze culinaire evenementen, zoals de WijnSpijs Wandeling, of de SpeciaalBier Tour bezoek je de leukste restaurants of bierspots van de stad. Allemaal op 1 heerlijk culinaire middag.