0

Restaurants Heusden


WijnSpijs organiseert de volgende evenementen in Heusden:

Restaurants in Heusden

Centraal

In Den Verdwaalde Koogel

Braveau

Plattegrond


Beschrijving

Wandel door het schilderachtige Heusden en waan je voor een paar momenten in de oudheid van Nederland. Dat is wat deze vestingstad met je doet. Maar ondanks de rijke historie is Heusden helemaal van deze tijd. De stad biedt verschillende bezienswaardigheden, activiteiten, winkels en restaurants en er is levendigheid alom. Een uitgelezen kans om deze stad beter te leren kennen is door een culinaire wandeling door de binnenstad langs verschillende restaurants.

De binnenstad van Heusden telt maar liefst 134 monumentale panden. Al wandelend kun je de gevels dus eens goed bekijken. De stad vestingstad zelf zie je pas echt goed bovenop de vestingwallen. Hier heb je ook een schitterend uitzicht over het omliggende landschap, de Belgische Maas, Brabant en ook Gelderland. Je ziet hier goed hoe de vestingstad ontstaan is rondom één van de oudste waterburchten van Noordwest-Europa, omdat de vestingwerken en de gedempte stadshaven na 1968 weer in ere hersteld zijn.

Op de vestingwallen wandel je makkelijk naar de drie Standerdmolens. Deze zijn het hele jaar op afspraak te bezoeken. Als de stad belegerd was zorgden deze molens er voor dat de stad zelfvoorzienend bleef.

Als je door het centrum van Heusden wandelt kom je vanzelf op de Vismarkt: het centrale plein naast de stadshaven. Hier vindt je terrasjes en restaurants waar je prima even kunt uitrusten en genieten van de mooie koopmanswoningen van het plein. Aam het plein vind je ook het voormalige Commiezenhuis en de Visbank. Dit was de vroegere visafslag en werd de vis verhandeld.

Wie graag nog even door het groen wandelt voor de culinaire wandeling langs restaurants, kan terecht in de Heemtuin de Meulenwerf achter de wal. Je vindt hier verschillende soorten planten die gebruikt werden door de kloosterlieden, kleermakers, kruideniers en geneesheren. Geef je ogen, oren en neus dus goed de kost.

Je mond komt aan de beurt tijdens de culinaire wandeling door Heusden. In verschillende restaurants krijg je een gerecht met een heerlijke bijpassende wijn. Zo geniet je van wijnen en spijzen èn van de mooie vestingstad Heusden.