0

Restaurants in Hoog Soeren

Zoek restaurants op:

En/of op prijsniveau

De leukste culinaire belevingen in Hoog Soeren:


WijnSpijs Wandelingen Surprise Dinners

Jouw selectie uit onze 2 favoriete plekken om uit eten te gaan in Hoog Soeren
De 2 beste restaurants om uit eten te gaan in Hoog SoerenHoogheid

Adres:

Hoog Soeren 134

Openingstijden:

Maandag t/m zondag vanaf 17:00

Informatie:

Telefoon: 055 - 519 1227
E-mail:[email protected]
Website: Bezoek website
Prijs 3-gangenmenu: € 37,00


Het Nieuwe Jachthuis

Adres:

Hoog Soeren 55

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag vanaf 11:00
Zondag vanaf 12:00

Informatie:

Telefoon: 055 - 519 1397
E-mail:[email protected]
Website: Bezoek website
Prijs 3-gangenmenu: € 36,50
Parkeren:  Betaald, in de buurt
Rolstoel: Niet toegankelijk


Over restaurants Hoog Soeren

De plaats Hoog Soeren bestaat al sinds 815 als vestigingsplaats. Destijds leefden de mensen in plaggenhutten, maar halverwege de 19e eeuw was dat veranderd. Een buurtschap met 17 huizen, een paar schaapskooien en ongeveer 160 inwoners. Het inwonertal is sinds die tijd niet zo veel veranderd, want tegenwoordig wonen er 190 mensen. Dit prachtige dorp is tot “ beschermd dorpsgezicht” verklaard en dat is absoluut niet voor niets. Een prachtige plek om te bezoeken en te leren kennen. Een culinaire wandeling door het dorp langs verschillende restaurants is de uitgelezen kans hier voor.

Maar maak eerst eens een wandeling in de omgeving. Je vindt er namelijk een uitgebreid bos- en heidegebied. Vooral in de maanden augustus en september is het schitterend als de heide in bloei staat. Hoog Soeren bestaat al eeuwenlang en dat is te zien aan de tien grafheuvels die zich nog steeds in Hoog Soeren bevinden.

Als je door Hoog Soeren wandelt valt je misschien het volgende op. Het dorp heeft maar drie wegen die officieel een naam hebben. De andere woningen hebben als adres de naam Hoog Soeren en een huisnummer. Wat ook opvalt als je door dit pittoreske dorp loopt is het kleine kapelletje. Het staat op bijna het hoogste punt van het dorp. Vanaf hier kun je ook het kleine vierkante kasteeltje zien met het spitse dak. Het is niet te bezichtigen want het wordt bewoond.

Even buiten Hoog Soeren ligt het Aardhuis. Koning Willem III heeft dit als jachtchalet gebruikt, maar nu is het een museum met een wildpark. Neem een kijkje bij de diverse tentoonstellingen of wandel over het mooie stuk natuur rondom het museum. En naderhand kun je genieten van een kopje koffie in het restaurant.

Maar wil je echt genieten van lekkere gerechten en goede wijn, en ondertussen meer van Hoog Soeren zien? Dan is de culinaire wandeling zeker iets voor jou. Je wandelt door het mooie dorp en ondertussen krijg je in elk restaurant een heerlijk gerecht met een bijpassende wijn. Een geweldige manier om Hoog Soeren te leren kennen.