0

Restaurants Noordwijk


WijnSpijs organiseert de volgende evenementen in Noordwijk:

Restaurants in Noordwijk

Dutch!

Beachclub O.

Latour*

Breakers Beach House

Plattegrond


Beschrijving

Een dagje doorbrengen aan zee, dat willen de meesten wel. En het maakt dan niet uit of het schitterend weer is of niet. Aan het strand kun je je altijd vermaken. In Noordwijk is dat niet anders. Deze leuke badplaats biedt je alles wat je er van verwacht en meer. In Noordwijk en omgeving zijn leuke musea, fijne winkelstraten en prima restaurants te vinden. Kennismaken met Noordwijk en genieten van heerlijk eten en wijn? Dat kan door een culinaire wandeling te maken door de stad. Je wandelt van restaurant naar restaurant en komt in straatjes die de gemiddelde toerist niet ziet.

Als je meer te weten wilt komen over hoe de Nederlandse kust in de Tweede Wereldoorlog werd omgevormd tot een vesting door de Duitsers, dan moet je vooral het Atlantikwall museum bezoeken. Dit museum is ingericht in een bunker uit de Tweede Wereld oorlog en je vindt hier allerlei voorwerpen en foto’s die je mee terugnemen in de tijd. Ook kun je een bezoek brengen aan het gangenstelsel en zo zelf ervaren hoe het leven in bunkers er uit moet hebben gezien.

Vlak buiten Noordwijk kun je een bezoek brengen aan de Keukenhof en Kasteel Keukenhof. Je kunt wandelen door de prachtig aangelegde tuinen, exposities bezoeken en op gestelde tijden kun je ook het 400 jaar oude kasteel bezoeken. In het kasteel is ook een restaurant gevestigd waar je na je wandeling kunt genieten van een prima lunch of gezellige borrel.

Noordwijk aan Zee en Noordwijk binnen hebben elk hun eigen gezellige winkelstraten met de leukste boetiekjes, speciaalzaken, restaurants en bistro’s. De Hoofdstraat grenst bijna aan het strand dus je wandelt zo door naar de zee en de Kerkstraat in Noordwijk binnen biedt je prima vis, de lekkerste groenten en perfect vlees. Als je zo’n dagje weg bent wil je misschien wel helemaal niet zelf koken. Dat hoeft ook niet, want door een culinaire wandeling te maken combineer je het beste van twee werelden. Heerlijk wandelen door een leuk dorp en ondertussen stoppen bij de leukste restaurants waar je een heerlijk gerecht en een bijpassende wijn krijgt. Zo zie je Noordwijk eens van een andere kant èn hoef je ’s avonds niet te koken!