Lekker uit eten, bij de beste restaurants

De leukste restaurants van Overveen

Alle restaurants die je hier vindt, hebben we persoonlijk uitgekozen!
Filters
Stijl
Prijs
Type

Brouwerskolkje Exclusief

Brouwerskolkweg 5 2051 ED

In het groene hart van Bloemendaal vind je Brouwerskolkje Exclusief. Dit historische pand is staat hier al eeuwen op de plek waar waterwegen zich kruisen. Net vernieuwd met een exclusieve touch.
 

Exclusief betekent dat er aandacht aan iedere detail wordt gegeven. Je kunt hier langskomen voor prachtige lunchgerechten en tijdens bijzondere culinaire events genieten van bijzondere menu’s.
 

Je kunt hier langskomen voor een lekkere lunch, maar je kunt het ook afhuren voor exclusieve evenementen.

 • Klassiek & Verfijnd
 • Restaurant Restaurant

't Wapen van Kennemerland

Ramplaan 125 2015 GV

Aan de rand van Haarlem ligt dit prachtige restaurant: 't Wapen van Kennemerland. In de volksmond ook wel de 'De Stinkende Emmer' genoemd. Dat klinkt een beetje gek, maar wel verklaarbaar.
 

Vroeger was dit namelijk de kroeg waar de visverkoopsters, na een lange dag op de markt in Haarlem, nog even snel na het werk een neut haalden. Hun emmers, waar de hele dag vis in had gelegen, lieten ze voor de deur staan. Vandaar de naam.
 

Nu is ‘t Wapen dé locatie voor je ontbijt, lunch, diner en feest. Geniet van de uitgebreide menukaart met verse ingrediënten en de charmante bediening. Perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke wandeling door de duinen. 

 • Knus & Gezellig
 • Restaurant Restaurant

Loetje Overveen

Bloemendaalseweg 260 2051 GN

Je vindt Loetje, gelegen in een fraai wit pand, aan de rand van de Kennemerduinen. Nog geen vijf kilometer van de mooie stranden van Bloemendaal en maar tien minuutjes vanaf het centrum van Haarlem.

En wie Loetje zegt, zegt natuurlijk biefstuk. Eén van de beste steaks in de omgeving eet je hier. Maar ook gastvrijheid, goede service en kwaliteit staan bij Loetje centraal. Het is niet nodig om te reserveren.

Gewoon langskomen en je kunt gelijk plaatsnemen aan de lage tafels en tussen de kleurrijke schilderijen. Je voelt je bij Loetje binnen een mum van tijd thuis.

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Kraantje Lek

Duinlustweg 22 2051 AB

Kom de sfeer proeven bij Kraantje Lek. Het houten interieur draagt bij aan de rijke historie. Dit gebouw komt namelijk uit 1542 en is destijds ooit gebouwd als herberg. Nu een onbetwiste klassieker in Overveen.
 

Onlangs is het hele restaurant verbouwd, dus dat wordt gegarandeerd genieten van de vernieuwde frisse uitstraling van dit sympathieke restaurantje. Je komt hier niet alleen voor het interieur natuurlijk, maar vooral van de prachtige gerechten en de gezelligheid. Die vind je hier volop!

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Klein Centraal

Tetterodeweg 4 2051 EE

In het oude loket van station Overveen bevindt zich het restaurant Klein Centraal. Een knus, gezellig en huiselijk restaurant, gevestigd in een royaal stationsgebouw uit 1880. Je kunt er terecht voor een lekkere lunch en een dinner. 

 • Knus & Gezellig
 • Restaurant Restaurant

House of Borski

Zijlweg 22 2051 BB

Café Restaurant House of Borski aan de Zijlweg in Overveen is een bijzondere plek! Het is alsof je even de jaren ‘20 binnenstapt. Het interieur, de muziek; alles klopt.

 

Op het menu vind je Franse en Italiaanse klassiekers. De gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht, waardoor je dus meer kan bestellen en proeven (altijd fijn). De wijnkaart is uitgebreid en sluit mooi aan bij het eten.
 

Borski ligt aan het randje van Overveen, vlakbij het uitgestrekte duinengebied van Kennemerland. Een perfecte uitvalsbasis dus voor of na een heerlijke wandeling. Ga hier dus zeker even langs voor een drankje of een uitgebreid diner in stijl!

 

 • Hip & Happening
 • Restaurant Restaurant

Culinair dagje uit

De leukste restaurants van de stad, op 1 heerlijke middag of avond?

Tijdens onze culinaire evenementen, zoals de WijnSpijs Wandeling, of de SpeciaalBier Tour bezoek je de leukste restaurants of bierspots van de stad. Allemaal op 1 heerlijk culinaire middag.